Omicron varyantını ilk tespit eden Güney Afrikalı doktor anlattı: Semptomlar ne? Omicron varyantını ilk tespit eden Güney Afrikalı doktor anlattı: Semptomlar ne?
HPG Kerkük Komutanlığı, HPG / YJA Star gerillaları ve peşmerge güçlerinin sabaha karşı ortaklaşa özgürleştirme operasyonu düzenlediğini, bu operasyonun öğle saatlerine kadar yoğun çatışmalar halinde sürdüğünü belirtti. Çetelerin elinde bulunan birçok yerin tekrardan direniş güçlerinin kontrolüne geçerek özgürleştirildiğini de açıklayan HPG Kerkük komutanlığı, Telwerdê çevresinde ise çatışmaların hala sürdüğünü duyurdu.

Yazılı bir açıklama yapan HPG Kerkük Komutanlığı, '29 Ocak günü akşam saat 22.00'den sonra IŞİD çeteleri Kerkük'e bağlı Telwerdê, Miryem Beg, Mekteb Xalid köylerine yönelik katliam ve işgal saldırı geliştirmiştir. 30 Ocak günü saat 02.00 civarında Telwerdê ve Mekteb Xalid köylerini kontrolüne geçiren çetelere yönelik HPG - YJA Star gerillalarımız ve peşmerge güçleri ortak özgürleştirme operasyon düzenlemiştir. Bu operasyon öğlen saatlerine kadar da yoğun çatışmalar halinde sürmüş ve çetelerin elinde bulunan birçok yer tekrardan direniş güçlerimizin kontrolüne geçerek özgürleştirilmiştir. Telwerdê çevresinde ise halen çatışmalar devam etmektedir' dedi.

Mektep Xalid çevresinde ise sabah saatlerinden itibaren süren yoğun çatışmalarda, çetelerin birçok grubunun etkili vurduğunu belirten HPG Kerkük Komutanlığı açıklamasında şunları ifade etti: 'Birçok çete ölmüştür. Bu köy çevresindeki çeteler kırılmış ve kalan çeteler kaçmak zorunda kalmıştır. Yaşanan bu yoğun çatışmalarda 33 çete cenazesi gerillalarımızın eline geçmiştir. Yine 5 çete cenazesi çeteler tarafından götürülmüş, 4 cenaze ise farklı bir çatışma alanında kalmıştır. Bu çatışmalarda net 42 çete öldürülürken bu sayının daha çok olduğu bilgisi de edilmiştir. Yine birçok çetede yaralanmıştır.'

Mektep Xalid çatışmasında 2 BKC silahı, 1 B7 silahı ve 1 Hamer aracın ele geçirildiğini belirten HPG Kerkük Komutanlığı, 'Tüm çatışmalarda 3 gerillamız yaralanmıştır. Bu bölgede gerilla güçlerimiz ve peşmerge güçlerinin ortak operasyonları sürmektedir' dedi.