Kaçakçılık ve asayiş operasyonlarında 27 kişiye işlem yapıldı Kaçakçılık ve asayiş operasyonlarında 27 kişiye işlem yapıldı

Suda Kaybolma Olayı

Elazığ ile Tunceli arasında sefer yapan feribota binen bir kişi, dün Keban Baraj Gölü'ne atladıktan sonra bir süre yüzerek gözden kayboldu. Olayın ardından başlatılan arama çalışmalarına bugün de devam edildi.

Güvenlik Kameraları İncelendi

Jandarma ekipleri, feribottaki güvenlik kameralarını inceleyerek suya atlayan kişinin 23 yaşındaki B.A. olduğunu tespit etti. Kimlik belirlemesinin ardından arama çalışmaları hız kazandı.

Yoğun Arama Çalışmaları

B.A.'nın bulunması için jandarma ve dalgıç ekipleri seferber oldu. Botlar yardımıyla su yüzeyinde ve dibinde kapsamlı arama çalışmaları yürütüldü. İl merkezi ile Elazığ, Van, Ankara ve Diyarbakır'dan gelen ekipler, arama çalışmalarına katılarak destek verdi.

Teknolojik Destek Kullanıldı

Ekipler, gruplar halinde baraj gölüne açılarak su altı görüntüleme cihazları (ROV) yardımıyla B.A.'nın cansız bedeninin bulunduğu alanı tespit etti. Çalışmaların detayları ve olayın seyriyle ilgili gelişmeler kamuoyu ile paylaşılacak.

Kaynak: (İLKHA)