Losev

KCK'nin Kurban Bayramı Mesajı

Videoyu Aç KCK'nin Kurban Bayramı Mesajı
A
a

İslam aleminin Kurban Bayramı’nı kutlayan KCK, Ortadoğu’da halkların gerici güçler tarafından zehir haline getirilen bayrama buruk girdiği belirtti.

Kobanê’ye yönelik DAİŞ saldırılarına dikkat çeken KCK, “tüm Müslümanlar, bu Kurban Bayramında Kobanê ve Rojava Devriminden yana olmalıdır; dualarını Ortadoğu'yu Bayram yeri haline getirmek isteyen Kobanê ve Rojava Devriminin başarısı için yapmalıdırlar” dedi.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, Kurban Bayramı vesilesiyle bir mesaj yayınladı.

İslam aleminin  Kurban Bayramını şiddetli bir savaş ortamında kutladığı belirtilen mesajda, “Hak, adalet, eşitlik, barış ve kardeşlik olan Kurban Bayramını kutluyor, Bayram değerlerinin hakim olacağı Ortadoğu mücadelesi veren tüm direnişçileri saygıyla selamlıyoruz” denildi.

Ortadoğu halklarının Kurban Bayramının bugün çeşitli gerici güçler tarafından halklara zehir haline getirildiği ifade edilen mesajda, Ortadoğu'da Bayram değerlerine büyük bir saldırı yapıldığı, bu saldırının İslam maskesi takmış güçler tarafından yapılmasının Bayramı daha acılı ve buruk hale getirdiği belirtildi.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığ mesajının devamında şunlar belirtildi:

“Bayramlar; hak, adalet, eşitlik temelinde barış, huzur ve kardeşlik demektir. Bayram, bu değerlerin tüm halkların yaşamı olmasını sağlama geleneği ve kültürüdür. Kurban Bayramı ve tüm Bayramlar, halkların yaşamının ne olması gerektiği çağrısıdır. Her Bayram özgür, demokratik, adaletli yaşam çağrısıdır; kardeşlik ve eşitlik çerçevesinde yaşam çağrısıdır.

Bugün Ortadoğu'da bu yaşam çağrısına en iyi cevap veren ve tüm Ortadoğu'yu bayram içinde yaşanılır hale getirmeye çalışan güç Rojava Devrimidir. Rojava Devrimine saldırı ise Bayram değerlerine saldırıdır. Kobanê’ye saldıranlar Bayram  düşmanı faşistlerdir.

Kürt Halk Önderi, Ortadoğu halklarının Bayram özlemine, Bayramına saldıran faşist güçlere Ortadoğu JİTEM’i tanımlaması yapmıştır. IŞİD’i en iyi tanımlayan JİTEM kavramıdır. Kürdistan'da Kürt halkının başına bela edilen JİTEM, derin güçlerin yarattığı bir karanlık güçtü. Bu gücün arkasında da Kürt karşıtı güçler vardı. IŞİD’in arkasında da halkların düşmanı güçler vardır; Kürt düşmanı güçler vardır. İnkar etmelerine rağmen arkasında Türk devleti vardır. Yurtdışına silahlı güç gönderme tezkeresinin gerekçesinde bile IŞİD’e karşı bir tutum yoktur. Hatta bu savaş tezkeresinin Türkiye'nin IŞİD'le derin ilişkisini gizlemeyi hedeflediği görülmektedir. Hiç kimse Türk devletinin “biz IŞİD’e karşıyız, Türk devleti IŞİD’in Kobanê’ye girmesine karşıdır” biçimindeki demagojilerine inanmamalıdır. Bu tür söylemleri IŞİD işbirlikçisi AKP’lilerin yüzüne çarpmalıdırlar.

Bu Kurban Bayramına Kürtler de tüm İslam alemi de buruk girmektedir. Ortadoğu'da yaşamı zehir eden bayram karşıtı güçlere karşı bugün Kobanê başta olmak üzere Rojava Devrimi direnmektedir. Bu açıdan tüm Müslümanlar, bu Kurban Bayramında Kobanê ve Rojava Devriminden yana olmalıdır; dualarını Ortadoğu'yu Bayram yeri haline getirmek isteyen Kobanê ve Rojava Devriminin başarısı için yapmalıdırlar. Bayram değerlerine sahip çıkanlar, bu Kurban Bayramında Bayram değerlerine sahip çıkan ve kahramanca direnen Kobanê direnişçilerinin yanında yer almalıdırlar.  

Bu Kurban Bayramı da Kobanê’de Bayram değerlerini savunanların direnişi ile geçecektir. Bu nedenle tüm insanlar bu Bayramda Ortadoğu'nun JİTEM’i olan IŞİD ve onun arkasındaki güçlere karşı direnişi yükseltmelidir. Bu Bayram Kürdistan, Türkiye, Ortadoğu ve her yerde IŞİD faşizmine karşı direnişle geçmelidir. Ortadoğu JİTEM’ini ve arkasındaki güçleri yenilgiye uğratacak olan Bayram değerleri ve bu değerler için direnenlerdir. Bu nedenle bu Kurban Bayramında en iyi kutlama, Bayram değerlerini yaşayan Kobanê direnişine katılma, bu direnişi büyütme ve bu temelde Bayram değerlerinin yenilmeyeceğini tüm dünyaya göstermek olmalıdır.

Ortadoğu halklarının özgür ve demokratik yaşamını sağlama ve bu toprakları Bayram yeri haline getirme mücadelesi veren Kobanê halkını ve direnişçilerini selamlıyoruz. İslam’ın toplumcu demokratik ve kültürel değerleri bu direnişle kazanacak ve JİTEM’ciler kaybedecektir.

Bu Kurban Bayramı tam da Bayram değerleri için direnen Rojava Devrimci Güçleri etrafında birleşme zamanıdır. Bundan sonraki Bayramların Bayram değerleriyle yaşanması ve kutlanması böyle gerçekleşecektir.“

Kaynak : ANF

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.