Losev

KCK’den Reyhanlı'ya Başsağlığı Mesajı

A
a

KCK Yürütme Konseyi Başkanlığı Reyhanlı’da bomba yüklü araçlarla düzenlenen saldırıyla ilgili bir mesaj yayınladı. Başkanlık mesajında, yaşamını yitirenlerin ailelerine başsağlığı, yaralıların ise bir an evvel sağlıklarına kavuşmaları temennisinde bulundu.

KCK Yürütme Konseyi Başkanlığı Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde meydana gelen patlamalara ilişkin bir mesaj yayınladı. Mesajda, “Reyhanlı ilçesinde gelişen olayda onlarca insanın yaşamını yetirmesi ve yüzlercesinin yaralanması hiçbir biçimde bölge haklarının kardeşlik, demokrasi ve özgürlük mücadelesine katkı yapmayacaktır. Hangi dinden, inançtan ve topluluktan olursa olsun, var olan tüm sorunların şiddet ve savaş dışı, demokratik mücadele ve siyasi yöntemlerle çözülmesi en doğru ve olması gerekendir” dedi.

Ortadoğu ve Kürdistan’da tarihi önemde gelişmelerin yaşandığına dikkat çeken KCK Yürütme Konseyi Başkanlığı, “İnsanlığın geleceğine yön verecek olan Ortadoğu halklarının özgürleşmesiyle insanlık tekrar kökleriyle buluşmuş olacaktır. Etnik, kültürel ve mezhepsel zenginliği kapitalist mordernite tarafından halkların birbirini boğazlamasına neden olacak şekilde kullanılması çirkin bir politikadır. Hakların sahip olduğu bütün bu zenginlikler eşit demokratik ve özgür bir yaşamın gerekçesi olmalıdır. Tüm kimlikler ve inançlar özgür ve demokratik olduğu kadar gerçek bir barış huzur ve kardeşliğin tesis edileceği açıktır” diye belirtti.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın başlattığı demokratik kurtuluş ve özgür yaşamı inşa etme, barış ve çözüm sürecinin tüm bölge halkları, tüm inanç ve etnik topluluklar için güçlü bir zemin olup, büyük bir katkı sunacağına dair bir kuşkunun olmadığının da belirtildiği KCK Yürütme Konseyi Başkanlığı devamla şunları kaydetti:

“Bu bağlamda, Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde gelişen olayda onlarca insanın yaşamını yetirmesi ve yüzlercesinin yaralanması hiçbir biçimde bölge haklarının kardeşlik, demokrasi ve özgürlük mücadelesine katkı yapmayacaktır. Hangi dinden, inançtan ve topluluktan olursa olsun, var olan tüm sorunların şiddet ve savaş dışı, demokratik mücadele ve siyasi yöntemlerle çözülmesi en doğru ve olması gerekendir. İnanıyoruz ki, halkların tarihten gelme kardeşliği ve ortak mücadelesi barış demokrasi ve özgürlük arayışı önünde engel olan her türlü zorlukları aşacak ve bertaraf edecektir.

Bu vesileyle Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde gerçekleştirilen olayda yaşamını yetirenlerin ailelerine sabır ve baş sağlığı, yaralıların ise bir an evvel sağlıklarına kavuşmalarını temenni ediyoruz.”
Kaynak : ANF

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.