Losev

KCK’den müzakere çağrılarına yanıt

Videoyu Aç KCK’den müzakere çağrılarına yanıt
A
a

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, müzakere çağrılarına yönelik bir deklarasyon yayınladı. KCK, Kürt sorununda çözüm için adım atması gerekenin AK Parti olduğunu savundu, “AKP adım atacağını Türkiye halklarına taahhüt etmeli” dedi.

İMC TV web sitesinde yer alan habere göre; KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, siyasette devam eden çözüm sürecine dönüş ve müzakere çağrılarına yazılı bir açıklamayla cevap verdi.

Yazılı açıklamada, müzakereye dönüş için AK Parti’den atılacak adımın önemine vurgu yapılarak, “AKP iktidarının Kürt sorununun çözümü konusunda gerekli iradeye sahip olduğunu ortaya koyması ve çözüm için adım atacağını Türkiye halklarına taahhüt etmesi” istendi.

AK Parti’den beklenen adımlar arasında, HDP’nin de dahil olduğu bir meclis heyetinin PKK lideri Abdullah Öcalan ile görüşerek müzakereleri başlatma kararı alması, Öcalan’ın parlamento içi ve dışındaki tüm siyasi partiler ile, başta Aleviler olmak üzere tüm toplulukların temsilcileri, aydınlar ve sivil toplum örgütleriyle görüşmesine olanak sağlanması istendi.

Açıklamada, “bu sağlanırsa, özgürlük hareketi olarak biz de atılacak adımlar ve karşılıklı taahhütler çerçevesinde üzerimize düşen sorumlulukları her bakımdan yerine getirmeye hazırız” denildi.

KCK açıklamasında, “Türk devleti ve AKP hükümetinin bir çözüm politikası geliştirmesi halinde, Kürt sorunu bir ay gibi kısa bir sürede çözülür ve Türkiye’ye barış gelir” vurgusu dikkat çekti.
Kaynak : İMC TV

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.