Slayt Gösterisi
Losev

Kayyımla atanan 5 il için anket sonucu açıklandı

Videoyu Aç Kayyımla atanan 5 il için anket sonucu açıklandı
A
a

Sosyo Politik Saha Araştırmaları Merkezi, 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler için kayyımların atandığı 5 ildeki anket sonuçlarını açıkladı.

Sosyo Politik Saha Araştırmaları Merkezi, kayyımların yönettiği Diyarbakır, Van, Mardin, Batman ve Şırnak illerinde yaptığı yerel seçim anketinin sonuçlarını açıkladı. Ankete göre, HDP 5 ilde de yüzde 60’ı aşan oylarla açık ara önde. Diyarbakır’da HDP’yle AK Parti arasındaki fark ise yüzde 32.

Diyarbakır, Van, Mardin, Batman ve Şırnak illerini kapsayan araştırma, yüz yüze görüşme tekniği ve tesadüfi yöntem kullanılarak yapıldı. Yüzde 95 güven aralığı ve yüzde 3 hata payı biçilen saha araştırmasında, demografik veriler dışında, “Bu Pazar seçim olsa kime/Hangi Partiye Oy Verirsiniz?” sorusu yönetildi.

DİYARBAKIR’DA FARK YÜZDE 32.8

Diyarbakır’da yapılan saha araştırmasına göre, araştırma grubunun yüzde 61,3’ü HDP, yüzde 28,5’i AK Parti, yüzde 1,2’si CHP, yüzde 0,7’si MHP’ye oy vereceğini belirtirken, “Diğer” seçeneği (Kararsızları ve diğer parti/aday tercihlerini kapsamaktadır) yüzde 8.3 oranında kalıyor. İlk sırada HDP’nin yer aldığı Diyarbakır’da AK Parti’yle arasındaki fark yüzde 32,8 olarak kaydedildi.

VAN’DA HDP YÜZDE 56’DA

Van’da yapılan saha araştırmasına göre, AK Parti diyenlerin oranı yüzde 37,2, HDP diyenlerin oranı yüzde 56, CHP diyenlerin oranı yüzde 1,4, MHP yüzde 1,8 olarak belirtildi. İçinde kararsızların da olduğu “Diğer” grubunun oranı ise yüzde 3,6 olarak tespit edilmiştir. Bu kentte HDP’yle AK Parti arasındaki fark yüzde 18.8 olarak ölçüldü.

Mardin’de yapılan saha araştırmasına göre de, AK Parti yüzde 35,1, HDP yüzde 55,9, CHP yüzde 1,6, MHP yüzde 1,7, diğerleri yüzde 5,7 oranında kaydedildi. Mardin’de HDP’yle AK Parti arasındaki fark yüzde 20.8’i buluyor.

BATMAN’DA HDP YÜZDE 60’IN ÜSTÜNDE

Batman’daki sonuçlara göre ise katılımcıların yüzde 61,5’i HDP, yüzde 25,9’u AK Parti, yüzde 1,1’i CHP, yüzde 0,8’i MHP derken yüzde 10,7’si diğer (Kararsızlar ve başka aday/parti tercihleri toplamı) seçeneği işaret ediyor. Burada da HDP’yle AK Parti arasındaki fark yüzde 35,6.

‘SEÇMEN KAYDIRMASI İŞE YARAMADI’

Seçmen kaydırma iddialarının en fazla konuşulduğu illerin başında gelen Şırnak’ta ise, katılımcıların yüzde 56,9’u HDP, yüzde 32,15’i AK Parti, yüzde 1,7’si CHP, yüzde 2,2’si MHP derken, yüzde 7,05’i diğerleri (Kararsızlar ve başka aday/parti tercihleri toplamı) olarak kaydedildi. Şırnak’ta şaşmayan ibreye göre, HDP’yle AK Parti arasındaki fark yüzde 24,75 olarak tespit edildi.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.