Losev

Kaymakam Sancaktutar sokak hayvanları için çalışma başlattı

Videoyu Aç Kaymakam Sancaktutar sokak hayvanları için çalışma başlattı
A
a

Güroymak Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili M. Furkan Sancaktutar, Belediye tarafından Mesire alanı civarında ağaçlık alan içerisinde hizmete sokulan Sokak Hayvanları Geçici Barınağında incelemelerde bulundu.

Kaymakam Sancaktutar’ a ziyaretlerinde Bitlis Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Nurgül Bulutlu, İlçe Jandarma Komutanı R. Murat Kılıçarslan, İlçe Emniyet Müdür V. Erbil Başar da eşlik etti. Bitlis Ahbap Derneğinin de kulübe yaparak destek olduğu barınak yaklaşık 3000 Metrekare alan üzerine kuruldu ve aynı anda 200 kadar sokak hayvanının barınabileceği kapasiteye sahip.

Güroymak cadde ve sokaklarında bulunan sahipsiz, bakıma muhtaç yaşlı ve hastalıklı sokak hayvanları görevliler tarafından yakalanarak geçici barınakta korumaya altına alınacak. Veterinerler tarafından kısırlaştırma işlemi yapılacak olan hayvanlar 3-5 gün süreyle kontrol altında tutulduktan sonra tekrar alındıkları bölgede doğal ortama bırakılacaklar. Hasta, yaşlı, güçten düşmüş, sakat ve bakıma muhtaç olan sokak hayvanları ise barınakta sürekli tutulacak. Kaymakam Sancaktutar şu an az sayıda hayvanın bulunduğu barınağın tamamen bitmesinin ardından İlçemizde sokak hayvanları sorununun tamamen biteceğini bildirdi.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.