Malatya’da tavladan kaçarak şehirlerarası karayoluna çıkan yarış atları faciaya neden oldu. Akçadağ ilçesi Sultansuyu Tarım İşletmesi mevkiinde meydana gelen kazada, yoldan geçen araçların atlara çarpması sonucu çok sayıda milyonluk tay telef oldu, 1 kişi yaralandı.
Edinilen bilgilere göre, akşam saatlerinde bulundukları tavladan kaçan bir grup yarış atı Malatya-Ankara karayoluna çıktı. O sırada seyir halinde olan araçlar, aniden yola çıkan atlara çarptı. Kazaya karışan 3 araçta büyük çapta maddi hasar meydana geldi.
İhbar üzerine olay yerine polis ve Karayolları ekipleri sevk edildi. Güvenlik önlemleri kapsamında yol çift yönlü olarak trafiğe kapatılırken, Akçadağ Kaymakamı ve Belediye Başkanı da olay yerine gelerek yetkililerden bilgi aldı.

Araç sürücüleri, atların bir anda önlerine çıktığını ve neye uğradıklarını anlayamadıklarını ifade etti. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.






