Losev

Kar küreme aparatı ile köy yolunu kendileri açıyorlar

Videoyu Aç Kar küreme aparatı ile köy yolunu kendileri açıyorlar
A
a

Tatvan Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından satın alınarak köylülere ait olan traktörlere monte edilen kar küreme aparatı sayesinde köy yolları sürekli açık tutuluyor.

Kar küreme aparatı monte edilmiş olan 3 traktörle ilçeye bağlı 20 civarında köy ve mezra yolunun kardan temizlendiği, böylelikle bu yolların sürekli ulaşıma açık olduğu belirtildi.

Çetin geçen kış şartları ve yoğun kar yağışından dolayı köylerdeki vatandaşların mağdur olmaması için bu çalışmayı başlattıklarını ifade eden Tatvan Kaymakamı Mehmet Ali Özkan, kış sezonunda yaşanan tipi ve fırtına sebebiyle sık sık kapanan grup köy yolların açmak için bu yıl karla mücadelede farklı bir uygulamaya gidildiğini söyledi.

Köylere Hizmet Götürme Birliği olarak ilçenin Güzeldere ve Kaynarca bölgelerinde kullanılmak üzere 3 ayrı traktöre monte edilen kar küreme aparatı ile gurup köy yollarının kardan temizlendiğini kaydeden Kaymakam Özkan, Kar küreme aparatı taktırdığımız traktörler köylülere ait ve biz bunların yakıtını karşılayarak çok az miktarda da gündelik ücret ödüyoruz. Bu traktörler gurup köy yollarının olduğu bölgelerde kullanılıyor ve 20 civarında köy ile mezranın yolu bu traktörler marifetiyle kardan temizleniyor. Kar yağışıyla beraber çalışma başlatıldığı için bu bölgelerindeki yollar hiç kapalı kalmadı. İnşallah bu uygulamamız sayesinde köy ve mezra yolları en zor kış şartlarında bile 7 - 24 açık olacak. Bu sayede köylü kardeşlerimiz kış şartlarından en az seviyede etkilenmiş olacak. Aynı zamanda bu yöntemle karla mücadelede daha az masrafla daha iyi sonuçlar elde ediyoruz. Köylüler kış aylarında karla mücadelede kullandıkları bu traktörleri yaz aylarında da tarımsal faaliyetler ve köy temizliği gibi işlerde kullanabilecek dedi.
 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.