Slayt Gösterisi
Losev

Kanıtlandı: Virüs insan yapımı değil

Videoyu Aç Kanıtlandı: Virüs insan yapımı değil
A
a

Korona virüsü insan yapımı mı? Küresel salgında özellikle sosyal medyada dile getirilen bu iddia, ABD'deki bir araştırmayla çürütüldü.

Dünya çapında 21 bini aşkın kişinin ölümüne, 470 binden fazla kişinin enfekte olmasına ve sınırların kapatılmasına yol açan yeni tür korona virüsü ile ilgili ortaya atılan en yaygın iddialardan biri, virüsün insan yapımı olduğu yönünde. Resmi adı SARS-CoV-2 adlı virüsün, Çin’in Wuhan kentinde bilim insanları tarafından üretildiği ve bir laboratuvardan çıktığı iddiası, ısrarla dile getiriliyor.

‘BİLGİSAYAR BU VİRÜSÜ ÜRETEMEZDİ’ 

Yeni yapılan livescience bir araştırmaya, bu iddiayı çürütecek nitelikte bulgulara ulaştı. Nature Medicine dergisinin yayımladığı araştırmada, virüs üzerinde yapılan analiz şu sonuca ulaştı: Yeni virüsün genetik dizilimi, 20 yıl önceki SARS virüsüyle çok yakından bağlantılı. Ancak bilgisayar simülasyonları, SARS-CoV-2’nin mevcut durumda geçirdiği mutasyonun insan hücrelerine böylesine kuvvetli bir şekilde bağlanmayacağı sonucuna varıyor. Yani eğer virüs laboratuvar ortamında üretilmiş olsaydı, bilgisayar simülasyonunun yönlendirmesiyle genetik dizilimi bu şekilde olmayacaktı.

‘DOĞA, İNSANLARDAN DAHA ZEKİ’

ABD’deki Scripps Araştırma Merkezi’nin analizinde, yeni virüsün insan hücrelerine tutunmakta bilgisayar simülasyonlarının tahminlerinin ötesine geçecek kadar etkili olmasının genetik mühendislik değil, doğal seçilim kaynaklı olduğu belirtildi. Araştırmada, “Doğanın bilim insanlarından daha zeki olduğu” sonucuna varıldı.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.