Losev

Kan Davası Yüzünden Bunuda Yaptılar

Videoyu Aç Kan Davası Yüzünden Bunuda Yaptılar
A
a

Boğaz mezrasında oturanlar, Yelalan Köyü ile aralarında kan davası olduğu için yolu kullanamayınca, imece usulü yol yapmaya başladılar.

Merkeze 40 kilometre uzaklıkta bulunan bağlı 22 hane ve 150 nüfustan oluşan Boğaz mezrasında yaşayanlar ile 2 kilometre uzaklıktaki Yelalan Köylüleri arasında yıllar önce arazi kavgası başladı.

Kavgada Yelalan Köyü'nden 1 kişinin ölmesi üzerine husumet kan davasına dönüştü. Boğaz Mezrası halkı, ilçe ve şehir merkezine bağlayan tek yolun Yelalan Köyü'nden geçmesi nedeniyle, bu yolu kullanırken tedirgin oldu.

Son dönemde tedirginliklerinin artması üzerine mezrada yaşayan kadın, erkek, yaşlı, çocuk hep birlikte kazma kürekleri alarak imece usulüyle, mezrayı Karabey Köyüne bağlayacak 4.5 kilometrelik başka yol açmak için kolları sıvadı.

Mezra halkından Ziyaeddin Kaya, "Çocuklarımızı okula gönderemiyoruz. Kışın o yolu kullanmadık. Kadınlar, kızakla hastaneye götürülürken zor anlar yaşadık. Yetkililer sorunumuza çare olamayınca, kendi işimizi halletmeye karar verdik. Yelalan Köyü ile aramızda kan davası var. Bu yüzden o yolu kullanamıyoruz. En azından traktör yolu açarız. Sabah erkenden yol açmaya başlıyor, akşama kadar çalışıyoruz" dedi.


Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.