Slayt Gösterisi
Losev

Kabil'de intihar saldırısı en az 35 ölü

Videoyu Aç Kabil'de intihar saldırısı en az 35 ölü
A
a

Kabil'deki saldırıda en az 35 kişi öldü. Saldırı Şii mahallesinde gerçekleştirildi. Afganistan’ın başkenti Kabil’de bomba yükü bir araçla düzenlenen intihar saldırısında en az 35 kişi öldü, 42 kişi yaralandı. Eylem, Taliban tarafından üstlenildi.

Kabil’in batısında gerçekleşen intihar saldırısın yaşandığı bölge Şii mahallesi olarak biliniyor. Söz konusu mahallede Şii Hazara toplumunun lideri Muhammed Muhakik de yaşıyor. Afganistan’ın önde gelen birçok siyasi lideri de başkentin batısında yaşıyor. Bomba yüklü araç Maden Bakanlığı personelini taşıyan bir otobüsün yakınında patlatıldı.

SALDIRILAR DEVLET ÜSTÜNDEKİ BASKIYI ARTTIRIYOR

Kabil’deki en son büyük saldırı Mayıs ayında meydana gelmiş, bomba yüklü bir kamyonun patlaması sonucu 150’den fazla kişi yaşamını yitirmişti. Saldırı Afgan Cumhurbaşkanı Eşref Gani’nin hükümeti üzerindeki baskıyı arttırmış, protesto gösterilerine sebep olmuştu. NATO’nun Afganistan’daki muharip misyonu üç yıl önce sona erdi ve sorumluluk ülkenin güvenlik güçlerine devredildi. Mekezi hükümet bir yandan Taliban’la mücadele ederken, IŞİD’in artan tehdidiyle de karşı karşıya kaldı.
 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.