DEM Bitlis Belediye
Losev

Japonya'da 6,7 büyüklüğünde deprem

Videoyu Aç Japonya'da 6,7 büyüklüğünde deprem
A
a

Japonya'da 6,7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem sonucu bazı bölgelerde heyelan oluştu, telefon hizmetleri ve televizyon yayınları da etkilendi.

Japonya’nın kuzeyindeki Hokkaido adasında 6,7 büyüklüğünde güçlü bir deprem meydana geldi. Depremin etkisiyle oluşan heyelan nedeniyle yaralananlar olduğu belirtildi.

Atsumi bölgesinin kırsalında uzun bir sırt boyunca meydana gelen heyelanı, kamu yayın kuruluşu NHK havadan görüntüledi. Bölgede bulunan 10 kişi hastaneye kaldırıldı, bunlardan birinin durumunun ciddi olduğu öğrenildi.

NHK’ya göre depremde hayatını kaybeden bulunmazken genel olarak elektrik kesintileri ve yıkılan yollar olduğu bilgisi verildi.

Japonya Meteoroloji Ajansı (JMA), depremin tsunami riski oluşturmadığını söyledi. Depremin Hokkaido’nun ana şehri Sapporo’nun 68 km güneydoğusunda gerçekleştiği tespit edildi.

Başbakan Shinzo Abe, gazetecilere verdiği demeçte, hükümetin yardım ve kurtarma koordine etmek için bir komuta merkezi kurduğunu söyledi. Abe, hayat kurtarmanın hükümetin en önemli önceliği olduğunu söyledi.

“Ateş Çemberi” üzerinde yer alan Japonya, Pasifik Havzası’nı kısmen çevreleyen volkanların ve okyanus siperlerinin ardında, dünyanın 6 veya daha büyük büyüklükteki depremlerinin yaklaşık yüzde 20’sini oluşturuyor.

11 Mart 2011’de Japonya’da kaydedilen bugüne kadar kaydedilen en büyük deprem olan  9,0 şiddetinde kuzeydeki Sendai şehrinde yaşanan depremde, Pasifik kıyı şeridinin geniş bir bölümü harap olmuş ve yaklaşık 20.000 kişinin ölümüne yol açan bir dizi büyük tsunami oluşmuştu.

Tsunami, Fukushima Daiichi Nükleer Santrali’ne de zarar verdi ve 25 yıl boyunca devam edecek dünyanın en kötü nükleer felaketinde bir dizi patlamaya ve erime olayına yol açtı.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.