İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Ankara'da AK Parti Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen AK Parti Milletvekilleri ile Yasama Yılı Açılış Toplantısı'nda AK Parti'ye katıldı.
Tugay'a parti rozetini Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan taktı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tugay'ın partiye katılımının ardından yaptığı konuşmada kendisine AK Parti ailesine "hoş geldin" dedi.
CHP'den istifa etmişti
2024 yerel seçimlerinde CHP'nin adayı olarak yüzde 49 oyla İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Tugay, haziran ayında CHP'den istifa etmiş, ardından görevini bağımsız olarak sürdürmüştü.
Tugay'ın AK Parti'ye katılmasıyla İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yürüten isim ilk kez AK Parti saflarında yer almış oldu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmüştü
Tugay, AK Parti'ye katılmasından önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bir araya gelmişti.
Görüşmenin ardından İzmir'in gündemindeki konular ve kentin geleceğine yönelik projeler hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bilgi sunduğunu açıklamıştı.
"İzmir'i çok seviyorum"
AK Parti Genel Merkezi'ne gelişinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Tugay, partiye katılım sürecine ilişkin kısa bir açıklama yaptı.
Tugay, gazetecilerin İzmir'e yönelik mesajını sorması üzerine, "İzmir'i çok seviyorum." ifadelerini kullandı.




