Slayt Gösterisi
Losev

İtalya'da tüm maçlar 3 Nisan'a kadar seyircisiz oynanacak

Videoyu Aç İtalya'da tüm maçlar 3 Nisan'a kadar seyircisiz oynanacak
A
a

UEFA Başkanı Ceferin, EURO 2020 programında şimdilik bir değişiklik olmadığını söyledi.

İtalya'da Koronavirüs'ün (Kovid-19) yayılmasının önüne geçmek için hazırlanan başbakanlık kararnamesi doğrultusunda Birinci Futbol Ligi (Serie A) başta olmak üzere, tüm karşılaşmalar 3 Nisan'a kadar seyircisiz oynanacak.

Kararname çıkmadan önce böyle bir karar alınması ihtimali üzerine ülkede şiddetli tartışmalar yaşanmış, futbol otoriteleri, insan sağlığının futboldan daha değerli olduğunu dile getirmişti. İtalya'da uzmanların bir "tsunami" etkisiyle hızla ilerlediğini söylediği virüs salgını üzerine futbol dünyasından, 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın (EURO 2020) başka bir tarihe ertelenmesi ya da Roma'daki maçların iptali sesleri de yükselmişti. 

EURO 202'de değişiklik yok Ancak UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, artan sağlık endişelerine rağmen programın planlandığı gibi düzenleneceğini açıkladı. Ceferin, sorun ciddi olsa da, 12 Haziran-12 Temmuz 2020 tarihleri arasında 12 ülkenin ev sahipliğinde düzenlenecek şampiyonaya bir tehdit oluşturmadığını öne sürdü.

Ceferin ayrıca, EURO 2020 başlamadan durumun kontrol altına alınacağını ve her şeyin planlandığı gibi gideceğini düşündüğünü de sözlerine ekledi. EURO 2020, 12 Haziran'da Türkiye ile İtalya arasında Roma'daki Olimpiyat Stadı'nda oynanacak karşılaşma ile başlayacak.
 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.