DEM Bitlis Belediye
Losev

İşte Yeni Atanan Bakanlar

A
a

Bakanlar Kurulunda 10 isim değişti. Ancak bakanlığa getirilen bazı isimlerin kendi illeri dışında hiç duyulmamış olması dikkat çekti. Erdoğan'ın bu tercihi, 'yeni Türkiye'nin istiklal mücadelesine' taze isimlerle yol almak olduğu iddia edildi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan , Bakanlar Kurulu'nda değişen 10 ismi açıkladı. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ Adalet Bakanı olurken, Bekir Bozdağ'dan boşalan Başbakan Yardımcılığına Ankara Milletvekili Emrullah İşler getirildi. 

Erdoğan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüşmesinin ardından Başbakanlık Merkez Bina'ya gelerek açıklama yaptı. Mevcut kabinede 10 değişikliğin söz konusu olduğunu belirten Erdoğan, "Arkadaşlarımın bir kısmı mevcut gelişmeler nedeniyle görevlerinden affını istediler. Bir kısmı zaten adaylıkları ile ilgili şu anda bakanlıklarından aynı şekilde ayrılmış oluyorlar. Bir kısmı da takdirim içerisinde Sayın Cumhurbaşkanımıza teklif ettiğim, kendilerinin de onadığı böyle bir değişiklik oluyor" diye konuştu. 

Başbakan Erdoğan'ın açıkladığı kabine değişikliği şöyle: 
Başbakan Yardımcısı: Emrullah İşler 
Adalet Bakanı: Bekir Bozdağ 
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı: Ayşenur İslam 
Avrupa Birliği Bakanı: Mevlüt Çavuşoğlu 
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı: Fikri Işık 
Çevre ve Şehircilik Bakanı: İdris Güllüce 
Ekonomi Bakanı: Nihat Zeybekçi 
Gençlik ve Spor Bakanı: Akif Çağatay Kılıç 
İçişleri Bakanı: Efkan Ala 
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı: Lütfi Elvan 

YENİ BAKANLARI TANIYALIM: 

ADALET BAKANLIĞI, YOZGAT MİLLETVEKİLİ BEKİR BOZDAĞ 

Bozdağ, 1 Nisan 1965'te Yozgat'ta doğdu. Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitiren Bozdağ, Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dinler Tarihi Ana Bilim Dalında yüksek lisans yaptı. 

Bir süre kamu görevinde bulunan Bozdağ, daha sonra serbest avukat olarak çalıştı. Bozdağ, 18 Nisan 1999 yerel yönetim seçimlerinde Akdağmadeni İlçe Belediye Başkan Adayı oldu. 

Bozdağ, AK Parti'nin kurulmasıyla Yozgat'ta AKP İl Teşkilatı'nın kurucuları arasında yer aldı ve kurucu il yönetiminde Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü. 

22. Dönem'de Yozgat milletvekili ve Adalet Komisyonu üyesi olan Bozdağ, AKP Teşkilat Başkanlığı'na bağlı olarak değişik illerde İl Teşkilat Koordinatörlüğü ve 12. Bölge Teşkilat Koordinatörlüğü görevlerinde bulundu. 23. Dönem Yozgat Milletvekili olan Bozdağ, AKP Meclis Grup Başkanvekili seçildi. 

Orta düzeyde İngilizce ve Arapça bilen Bozdağ, evli ve iki çocuk babası. 

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI, BAŞBAKANLIK MÜSTEŞARI EFKAN ALA 

İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden 1987 yılında mezun olan Ala, iki yıl Sakarya Valiliği maiyet memurluğu, bir yıl İngiltere'de hizmet içi eğitim yaptıktan sonra, ikişer yıl Dernekpazarı ve Kabataş ilçelerinde kaymakamlık, Tunceli'de vali yardımcılığı görevlerinde bulundu. 

Ala, İçişleri Bakanlığı'nda Eğitim Şube Müdürlüğü, İller İdaresi Daire Başkanlığı, Turizm Bakanlığı'nda Eğitim Genel Müdürlüğü ve Müşavirlik yaptı. Batman Valiliğinden, 14 Eylül 2004'te Diyarbakır Valiliğine atanan Ala, 10 Eylül 2007'den sonra Başbakanlık Müsteşarlığı görevine getirildi. Ala, evli ve iki çocuk babası. 

AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI, ANTALYA MİLLETVEKİLİ MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU 

Çavuşoğlu, 5 Şubat 1968'de Alanya'da doğdu. Ankara Üniversitesi (AÜ) Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümünü bitiren Çavuşoğlu, ABD Long Island Üniversitesinde ekonomi dalında master yaptı ve öğretim görevlisi olarak çalıştı. Çavuşoğlu, 1993'te AÜ'de Avrupa Birliği Uzmanlığı eğitimini tamamladı. 

AKP kurucu Üyesi olan Çavuşoğlu, 22 ve 23. dönemlerde Antalya Milletvekili seçildi. 

23. Dönemde Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Türk Delegasyonu Başkanlığı, Göç, Mülteciler ve Nüfus Komisyonu Başkanlığı, Denetim Komisyonu Üyeliği, Bosna-Hersek Eş Raportörlüğü, Avrupa Demokratik Grup Başkan Yardımcılığı ve Sözcülüğü görevlerinde bulunan Çavuşoğlu, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclis Başkanlığına seçildi. 

İngilizce, Japonca ve Almanca bilen Çavuşoğlu, evli ve 1 çocuk babası. 

BAŞBAKAN YARDIMCISI, ANKARA MİLLETVEKİLİ EMRULLAH İŞLER 

Emrullah İşler, 7 Ocak 1960'ta Ankara'nın Kızılcahamam ilçesine bağlı Kuşçuören köyünde doğdu. 

Kral Suud Üniversitesi Eğitim Fakültesi İslami İlimler Bölümünde lisans eğitimini alan İşler, yüksek lisansını ve doktorasını Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Temel İslam Bilimleri Bölümü Tefsir Anabilim Dalında tamamladı. 

Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Temel İslam Bilimleri Bölümünde tefsir alanında yardımcı doçent olarak çalışan İşler, daha sonra Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Yabancı Diller Eğitimi Arap Dili Eğitimi Anabilim Dalında yardımcı doçent, doçent ve profesör unvanlarıyla görev yaptı. 

Kazakistan ve Suudi Arabistan'da misafir öğretim üyeliği görevlerinde bulunan Emrullah İşler, Başbakan Başmüşaviri olarak çalıştı. Gazi Eğitim Fakültesi Arap Dili Eğitimi Anabilim Dalı Başkanlığı yapan İşler'in çok sayıda bilimsel kitap , makale ve bildirileri bulunuyor. Çok iyi düzeyde Arapça ve İngilizce bilen İşler, evli ve 3 çocuk babası. 

AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI, SAKARYA MİLLETVEKİLİ AYŞENUR İSLAM 

Yeni Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, 1958'de İstanbul'da doğdu. Öğretim üyeliği görevinde bulunan İslam, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi İngiliz Filolojisinin ardından Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nü bitirdi. 

Yüksek lisansını Ankara Üniversitesi, doktorasını ise Gazi Üniversitesinde yapan İslam, Ankara Üniversitesi, Kırıkkale Üniversitesi ve Başkent Üniversitesinde öğretim üyeliği görevinde bulundu. 

Çeşitli kitap ve makaleleri yayınlanan Bakan İslam, Yunus Emre Enstitüsü yönetim kurulu üyeliği yaptı. Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma Eğitim Genel Müdürlüğü ve Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü görevlerinde de bulundu. 

İslam, iyi derecede İngilizce biliyor, evli ve 1 çocuk annesi. 

EKONOMİ BAKANLIĞI, DENİZLİ MİLLETVEKİLİ NİHAT ZEYBEKÇİ
 
Denizli'de 1961 yılında doğan Zeybekçi, Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'ni bitirdi. 

İstanbul Üniversitesi Uluslararası ilişkiler Bölümü'nde yüksek lisans, London Collage'de ekonomi eğitimi alan Zeybekçi, İstanbul ve Denizli'de yöneticilik görevlerinde bulundu. 

2004-2011 yıllarında AK Parti Denizli Belediye Başkanlığı görevini yürüten Zeybekçi, Denizli Sanayi Odası Meslek Komitesi Başkanlığı da yaptı. 

Evli olan Zeybekçi, çok iyi düzeyde İngilizce ve Almanca biliyor. 

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI, İSTANBUL MİLLETVEKİLİ İDRİS GÜLLÜCE 

Güllüce, 11 Şubat 1950'de Erzurum Hasankale'de doğdu. Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesini bitiren Güllüce, yüksek lisansını Gebze Yüksek Teknoloji Üniversitesinde Yönetim Organizasyon alanında tamamladı. 

Libya'da mühendis ve yönetici olarak çalışan Güllüce, özel sektörde bir sanayi kuruluşunun hissedarı oldu ve genel müdürlük görevinde bulundu. Kartal Belediye Meclis üyesi, 3 dönem Tuzla Belediye Başkanı, Üsküdar Belediye Meclis Üyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekili olarak görev yapan Güllüce'nin "Yerel Yönetimlerin Sorunları ve Çözüm Önerileri" adlı kitabı yayınlandı. 

23. dönemde İstanbul Milletvekili seçilen Güllüce, 24. dönemde Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı oldu. 

Orta düzeyde İngilizce ve Arapça bilen Güllüce, evli ve 5 çocuk babası. 

BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI, KOCAELİ MİLLETVEKİLİ FİKRİ IŞIK
 
Öğretmen, İş Adamı; Orta Doğu Teknik Üniversitesi Eğitim Fakültesi Matematik Öğretmenliği Bölümünü bitirdi. 
İzmit ve İstanbul'da özel okullarda İngilizce ve matematik öğretmenliği yaptı. Gıda sektöründe yönetici olarak çalıştı. 
20 Ekim 2001 tarihinde Ak Parti Kocaeli Kurucu İl Yönetim Kurulu Üyesi oldu 
22 Haziran 2003 tarihinde AKP Kocaeli İl Başkanı oldu ve bu görevi 4 yıl sürdürdü. 
23. ve 24. Dönemlerde AKP'den Kocaeli Milletvekili olarak seçildi. 
2007-2013 yılları arasında AKP Genel Merkez Teşkilat Başkanlığında Bölge Koordinatörü ve Teşkilat Başkan Yardımcısı olarak Türkiye'nin değişik bölgelerinde 47 ilin sorumluluğunu yürüttü. 
İyi düzeyde İngilizce, orta düzeyde Arapça bilen Işık, evli ve 4 çocuk babasıdır. 

GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI, SAMSUN MİLLETVEKİLİ AKİF ÇAĞATAY KILIÇ
 

15 Haziran 1976'da Almanya Siegen'de doğdu. 
Siyaset Bilimi Uzmanı; Herfordshire Üniversitesini bitirdi. Siyaset Bilimi ve Avrupa Ekonomisi alanında eğitim gördü. Sabancı Holding Universal Trading Uk Şirketinde satın alma görevlisi olarak çalıştı. 2003'te Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Merkezinde Danışman olarak çalıştı. Başbakan Müşaviri, Özel Kalem Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı. 
24. Dönemde NATO Parlamenter Asamblesi (NATOPA) Türk Grubu üyesi oldu. Çok iyi düzeyde Almanca ve İngilizce bilen Kılıç, evli ve 2 çocuk babasıdır. 

ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI, KARAMAN MİLLETVEKİLİ LÜTFİ ELVAN 

Lütfi Elvan, 12 Mart 1962'de Karaman Ermenek'te doğdu. 
Maden Yüksek Mühendisi, Ekonomist ve Planlamacı; İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesini bitirdi. İngiltere'de Leeds Üniversitesinde maden ve yöneylem araştırması alanında, ABD'de Delaware Üniversitesinde ekonomi dalında yüksek lisanslarını yaptı. Etibank'ta yüksek mühendis olarak göreve başladı. 

DPT'de planlama uzman yardımcısı, uzmanı, Kalkınmada Öncelikli Yöreler Daire Başkanlığı ve Müsteşar Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Ayrıca, OECD Kırsal Kalkınma Grubu Başkan Yardımcılığı, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı ve AB Müzakere İzleme ve Yönlendirme Komitesi Üyesi olarak görev yaptı. 23. Dönemde Karaman Milletvekili seçildi. 23. Dönemde Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Eşbaşkanlığı, Türkiye Macaristan Dostluk Grubu Başkanlığı ve Güneydoğu Avrupa İşbirliği Süreci Türkiye Temsilciliği görevlerinde bulundu. 24. Dönemde Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı oldu. Çok iyi düzeyde İngilizce bilen Elvan, evli ve 2 çocuk babasıdır.


Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.