Losev

İstanbul Feshanede Bir Tanıtım Rezaleti!

Videoyu Aç İstanbul Feshanede Bir Tanıtım Rezaleti!
A
a

İstanbul Feshanede gerçekleşen 24-25-26-27 Nisan Bitlis Tanıtım Günlerinde bulunan Bitlis'li Cihan Çelikkol İstanbul Feshanede Bir Tanıtım Rezaleti başlığı altında resmi facebook hesabında paylaştı.

Sosyal hesabında Feshanede gerçekleşen etkinlikte Bitlis ile alakalı olmayan ve hatta Bitlis'ten uzak olan standları kaleme aldı.

İşte Çelikkol'un Feshanedeki izlenimleri;

Aslında bu hususta yazı yazmayacaktım.

Ama gelin görün ki, Şehrimiz açısından tanıtımının yanlışlığı açısından kahrolduğum için kaleme almak durumunda kaldım.

Yağcılık, yalakalık, yağdanlıkçılık bize göre değil.
Rakı masasına oturup iki kadeh içip yada bir masada yemek yiyip yazı yazanlardan hiçbir zaman olmadım, Olmam da, Allah’da nasip etmesin!
Evet gelelim şu meşhur Bitlis Tanıtım Günleri” adı altında İstanbul Feshane’de düzenlenen etkinliklere…
Bende yazıma başlarken dediğim gibi bir şey demeyecek ve yazmayacaktım.

Ancak, rezalet diz boyu.

Etkinliklerde reklamlarda kendi tv lerinde anlatıkları tarihle açtıkları tarih çelişkili
Acaba hangi hazretin programı çakıştı da ikinci güne açılış konularak tam bir fiyasko yaratılmış?(!)
Ben o hazreti biliyorum ve hissediyorum da, adını zikretmek istemiyorum, şimdilik yeni oldukları için yıpranmasınlar, onlara süre tanıyorum.
Feshane BitlisTanıtım günlerinde salona girerken, hemen soldaki ilk standta bir şey göze çarpıyor. “.........Pişmaniye İzmit” afişi asılı.

Sonrası daha da vahim…

Bitlis Tanıtım Günlerinde, sergide ve stantlarda, Trabzon, Rize, Urfa, Hatay, Siirt, Artvin, Erzincan, Bingöl, Diyarbakır, Kırklareli gibi illerin firmaları ve bunların ürünleri var.

Ancak gelenlere sunacak ne yeni yayın, nede hediye edilecek bir materyal malzeme var.
Yani hiç olmaz ise bir patenti bize ait olan Bitlise özgü markalı bir ürün konabilir ve gelenlere dağıtılıp ikram edilebilinirdi…(!)

Bitlisle ilgili hiç bir broşürün olmadığı hiç bir tanıtım filminin olmadığı sadece, ilimizin bazı köşelerinin görselleri ve üzerinde çok kötü; sanki boyalı su sıkılıyor gibi “BİTLİSTANBUL gibi, hamase bir yazı.

Kürtçe Müzik Yerine Arabesk

En çok şaşırılan konu ise ilçelerle ilgili hiç bir resmin olmaması yazılı devasa afişin altında yer alan Bitlis günlerine hoş geldiniz yazısı Rize günlerinde dahi kürtçe hoş geldiniz yazısı varken Bitlis günlerinde sahnede arabesk çalması tam bir rezalet kürtçe müzik çalar mısın dendiğinde yönetim organizasyon yetkilileri bu müzikten başkası çalmayacak denmiş Kürtçe kürtlerin, zazaların, arapların kardeşce yaşadığı kadim şehir Bitlis tanıtım günlerinde yasaklanıyor.
Nasıl bir tanıtım dehası tasarlamış ise bu afişi, neden hiçbir yetkili, ‘Kardeşim, ne alaka bu burada’ dememiş orasını da anlamak mümkün değil (!)

Gidenlerin gözleri bu tanıtım günlerinde valiliği kültür müdürlüğünü, kaymakamları, belediyeleri Ticaret ve Esnaf Odalarını aradı. Ne yazık ki orada yoktu.

Hâlbuki tanıtımda Bitlis özgü bir şey yapılmalıydı. Organizasyonun başındaki sevgili kardeşim Adnan Bitlisi ne kadar tanıyorsun, Kiler'de reklam müdürlüğü yapmış olabilirsin ama Bitlisi çok iyi tanımıyorsundur. Reziliğinizin faturasını sayın Vedat Demiröz'e ve Vali beye kesmeyin lütfen balık baştan kokar demişler. Bu rezaletin faturası sayın Vahit Kiler ve ekibine kesilmelidir. Feshanedeki izlenimlerimle ilgili yazımın 2. bölümünüde sizinle paylaşacağım.

Bitlis Tanıtım Gününden Bitlis ile alakası olmayan bir kaç kare



Kaynak : Bitlis Haber13 / Cihan Çellikol

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.