Losev

İstanbul’da El-aman Hanı Restorasyon Çalışmaları Toplantısı Yapıldı

Videoyu Aç İstanbul’da El-aman Hanı Restorasyon Çalışmaları Toplantısı Yapıldı
A
a

Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, İstanbul'da gerçekleştirilen El-aman Hanı restorasyon çalışmaları toplantısına katıldı.

Toplantıda Bitlis El-aman Hanı'nın restorasyon projesinin revizyonu hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu. 

Bitlis El-aman Hanı'nın restore edilmesi çalışmaları, Cumhurbaşkanlığı’nın himayelerinde Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından sürdürülmektedir. Bu kapsamda, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş da, El-aman Hanı'nın restorasyon projesinin revizyonu toplantısına katılarak projenin detayları hakkında bilgi aldı.

Elmastaş yaptığı konuşmada, “El-aman Hanı, Bitlis'te bulunan tarihi ve kültürel mirasımızın en önemli yapılarından biridir. Tarih boyunca ticaret yollarının kesiştiği önemli bir noktada bulunan han, geçmişte yolcuların konaklaması için kullanılan önemli bir yapıydı. Ancak zamanla yapıda yaşanan tahribat, doğal afetler ve yıkımlar nedeniyle zarar gördü. Hanın asli işlevine uygun olarak restore edilmesi için revize edilen proje, inşaat sezonunun başlamasıyla birlikte uygulama sürecine girmesini hedefliyoruz” dedi. 

Toplantıya, restorasyon konusunda uzman isimler ve proje yöneticileri katıldı. Yapılan görüşmeler sonucunda, Bitlis El-aman Hanı'nın tarihi dokusuna uygun bir şekilde yeniden inşa edilmesi ve asli işlevine uygun olarak kullanılması için geliştirlen projenin detaylı bir şekilde yeniden incelenerek uygulama aşamasına geçilmesi kararı verildi.

Restorasyon çalışmaları kapsamında, El-aman Hanı'nın tarihi yapısı korunarak, modern imkanlarla donatılmış bir yapı haline getirilmesi hedefleniyor. Bu sayede han, yalnızca geçmişte olduğu gibi konaklama amacıyla kullanılmayacak, aynı zamanda asli işlevlerine uygun restore edilerek turistler tarafından ziyaret edilen bir tarihi mekan haline gelecek.

Bitlis El-aman Hanı'nın restore edilmesi çalışmaları, Türkiye'nin tarihi ve kültürel mirasını koruma yolunda atılan önemli adımlardan biri. Anadolu'nun tarihi ve kültürel mirasını korumak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla yürütülen çalışmalar açısından büyük önem taşımaktadır.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.