Losev

İşsiz Kalan Gençler İncir Satarak Geçimlerini Sağlıyorlar

Videoyu Aç İşsiz Kalan Gençler İncir Satarak Geçimlerini Sağlıyorlar
A
a

İşsiz kalan köy gençleri, yetiştirdikleri meyveleri Bitlis- Diyarbakır karayolu güzergâhında ağaçtan yaptıkları kulübelerde satıyor.

İşsiz kalan köy gençleri çareyi yol kenarında meyve satmakta buldu. Son zamanda ülkede hızla artmakta olan işsizlikten en çok etkilenenlerden biri de köy gençleri. Köylerde işsiz kalan gençlerin kimi çalışmak için batı illerine göç ederken kimileri de bağ ve bahçelerde yetiştirdikleri üzüm, incir, kavun, karpuz ve benzeri meyveleri yol kenarında satarak geçimini sağlıyor.

Köyde yetiştirdikleri meyveleri yol kenarında satamaya çalışan köy gençlerinden Nesim Ete, “Köylerde eskiden olduğu gibi iş imkanları yok. İşsiz kalan gençler çalışmak için batı illerine göç ediyorlar. Ben de bağ ve bahçede yetiştirdiğim meyveleri getirip yol kenarında satıyorum. Akşama kadar bu güneşin altında kalıyoruz. Bunu da belirli bir süreliğine yapıyoruz. Burada yetiştirilen meyvelerin ömrü çok kısadır. Bir iki hafta içinde meyveler bittiğinde tekrar işsiz kalıyoruz. Köy gençlerine de iş imkanlarının sağlanmasını istiyoruz.” şeklinde konuştu.


Kaynak : Şükrü Tontaş- İLKHA

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.