Losev

İsrail 26 Filistinliyi Serbest Bıraktı

A
a

İsrail, Filistin tarafıyla barış görüşmelerinin yeniden başlaması için üzerinde uzlaşılan anlaşma doğrultusunda, 26 Filistinli mahkumu daha serbest bıraktı.

İsrail, Filistin tarafıyla barış görüşmelerinin yeniden başlaması için üzerinde uzlaşılan anlaşma doğrultusunda, 26 Filistinli mahkumu serbest bıraktı. Mahkumlardan beşi Gazze'ye gönderilirken, kalan 21'i Batı Şeria'daki evlerine döndü. Anlaşma uyarınca İsrail, her biri 26 mahkumdan oluşan dört ayrı grup şeklinde mahkumları serbest bırakıyor. Salı gecesi serbest bırakılanlar, ikinci 26 kişilik grubu oluşturuyor.
 
Salıverilen mahkumların hepsi İsrail mahkemelerinde "adam öldürmek" iddiasıyla hüküm verilmiş ve 19 ila 28 sene arasında hapis yatmıştı.
 
Batı Şeria'ya gönderilen mahkum grubu Filistinli yetkililer tarafından önce Ramallah'a götürüldü ve burada Filistin Özerk Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas, büyük bir kalabalığa konuşma yaptı.Abbas, iki ay sonra üçüncü mahkum grubunun da serbest bırakılmasını beklediklerini belirterek, İsrail hapishanelerindeki bütün Filistinli mahkumların salıverilmesi gerektiğini söyledi. 
 
İsrail ve Filistinli yetkililer üç yıl aradan sonra geçtiğimiz Ağustos ayında Kudüs'te ilk kez doğrudan temasa geçti. İsrail, Filistinlileri müzakere masasına dönmeye ikna etmek için toplam 104 Filistinli mahkumu serbest bırakacağını açıklamıştı.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.