Losev

IŞİD Saldırıları Bitlis'te Protesto Edildi

Videoyu Aç IŞİD Saldırıları Bitlis'te Protesto Edildi
A
a

Bitlis'te alana çıkan kadınlar, Şengal'deki vahşeti protesto etti. Varto'da ise IŞİD saldırıları ve ambargo altındaki Rojava ve Şengal ile dayanışma kampanyası kapsamında bir TIR gıda maddesi bölgeye gönderildi.

HDP ve DBP Bitlis il ve ilçe kadın meclisleri, IŞİD çetelerinin Şengal'de sergilediği insanlık dışı saldırıları kınadı. Ulu Cami önünde biraraya gelen ve aralarında HDP ve BDP kadın meclisi üyeleri, Bitlis, Hizan, Güroymak belde belediye eş başkanlarının da bulunduğu çok sayıda kişi, IŞİD aleyhine sloganlar attı.

Ardından yapılan açıklamada, IŞİD'in Şengal'de kadın çocuk demeden katliamlar gerçekleştirdiği vurgulanarak, Ortadoğu'nun kan gölüne çevrildiği kaydedildi. IŞİD vahşetinin tüm insanlığı tehdit ettiğinin belirtildiği açıklamada, "Kadın bedeni, kadın cinselliği erkeklik iktidarına teslim edilemez. Biz kadınlar IŞİD'in yaptıklarından sadece onu sorumlu görmüyoruz. Kadın düşmanı bu politikalarının IŞİD'i destekleyen kimi ülkeler ile AKP iktidarının ortak tavrı olduğunu biliyoruz. Bugün Şengal halkı katliam, tecavüz ve diğer insanlık dışı uygulamalara maruz kalıyorlar. Şengal'deki barbarlığın unutulmaması gerekir. 21'inci yüzyılda bu vahşet olurken AKP desteklediği IŞİD'in uygulamalarını tüm dünya ile birlikte sessiz bir şekilde izliyorlar. Erdoğan, Kürt çocuklarının ölümünü görmüyor. AKP bu zihniyetin devam ederken Kürdistan'ı yeniden işgal planına karşı gerilla öncülüğünde tarihi bir direniş gerçekleşiyor. Biz kadınlar da direnişi selamlıyor ve herkesi Şengal halkının yanında olmaya ve bu vahşete sessiz kalmamaya çağırıyoruz" ifadelerine yer verildi.


Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.