Slayt Gösterisi
Losev

IŞİD Kürt köylerinden zorla fitre topluyor

Videoyu Aç IŞİD Kürt köylerinden zorla fitre topluyor
A
a

Irak'ta hâlâ varlığını sürdüren IŞİD, Mahmur çevresindeki Kürt köylerinden zorla fitre ve zekat topluyor; karşı çıkan çiftçilerin tarlalarını ateşe veriyor. Kürdistan Bölgesel Yönetimi bölgeye peşmerge takviyesi yapacak.

Irak ve Suriye’de kontrol ettiği toprakları kaybetmesine rağmen münferit saldırılarını sürdüren IŞİD’in, Mahmur çevresindeki köylerden zorla fitre ve zekat topladığı ortaya çıktı. Erbil’den yayın yapan Rudaw gazetesinin haberine göre, 10-12 kişilik gruplar halinde hareket eden IŞİD üyeleri, Mahmur bölgesinde bulunan Karaçok eteklerindeki köylerde çiftçilerden fitre ve zekat topluyor. Ödemeye yanaşmayan çiftçilerin tarlalarını ateşe veriyor.

‘GECE BASKININDA YAPACAK HİÇBİR ŞEYİMİZ YOK’

Girde Şine köyünün bir sakini ise “Akşamları gelip köyümüzde propaganda yapıp gidiyorlar. Bütün erkeklerin alanda toplanması gerekiyor. Şu dağ bölgelerinde köylere gündüzleri bile gidemezsin” dedi. Köyden ayrılma kararı aldığını belirten bu kişi, “Burada hiçbir güvenlik önlemi alınmıyor nasıl kalabilirim. Bir gece baskın yapıp kurşun sıktıklarında yapabileceğimiz hiçbir şey yok” ifadelerini kullandı.

‘HER AİLEDEN 1500 DOLAR İSTİYORLAR’

IŞİD mensuplarının zorla fitre ve zekat aldığı 27 yerleşim yerinin çoğunun Kürt köylerinden oluştuğu belirtilirken, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Karaçok’a daha fazla peşmerge sevk ederek hazır kıta beklemeleri emri verdi. Peşmerge Komutanı Helgurd Hıdır ise “IŞİD halktan fitre ve zekat parası almaya çalışıyor. Her aileden 1500 dolar istiyor (yaklaşık 9 bin TL), tarlada çalışan her biçerdöver sahibinden de 4 bin dolar (Yaklaşık 24 bin TL) alıyorlar” dedi.

IŞİD’in, bölgede farklı noktalarda konuşlu olan peşmerge ile Irak ordusu arasındaki boşluktan yararlandığı belirtiliyor. (Rudaw)

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.