DEM Bitlis Belediye
Losev

IŞİD Kerkük'te saldırdı: Çok sayıda ölü ve yaralı

Videoyu Aç IŞİD Kerkük'te saldırdı: Çok sayıda ölü ve yaralı
A
a

IŞİD, bu sabah Kerkük'te kamu binalarına eşzamanlı saldırdı düzenledi. Saldırıda ilk bilgilere göre 12 kişi yaşamını yitirdi, 12 kişi de yaralandı.

IŞİD, bu sabah saat Kerkük'te valilik ve eğitim müdürlüğü ve polis merkezine saldırdı. Rûdaw'a konuşan Dubız Kaymakamı Abdullah Nureddini, sabah 06.00 sıralarında IŞİD'li 3 canlı bombanın elektrik santraline saldırdığını belirtti.

IŞİD'li saldırganlardan biri üzerindeki canlı bomba yeleğini infilak ettirdiği, diğer ikisinin de güvenlik güçleri tarafından etkisiz hale getirildiği kaydedildi.

Dubız İlçe Meclisi Başkanı Casım Abdurrahman, saldırıda personel ve korumalardan 12 kişinin hayatını kaybettiğini, 12 kişinin de yaralandığını belirtti.

Sokağa çıkma yasağı ilan edildi

Irak basını, "ikinci bir emre kadar" Kerkük'te sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini bildirdi.

Beyrut merkezli El Sumerya televizyonuna sabah saatlerinde bir açıklama yapan, Kerkük valisi de saldırıların ardından durumun tamamen kontrol altına alındığını söyledi.

Kerkük İlçeler ve Nahiyeler Polis Müdürü Tuğgeneral Serhad Kadir, 6 IŞİD'linin etkisiz hale getirildiğini belirterek, “IŞİD'liler kent içinden destek aldı” dedi.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.