Losev

IŞİD karşıtı koalisyon sivilleri vurdu

Videoyu Aç IŞİD karşıtı koalisyon sivilleri vurdu
A
a

ABD liderliğindeki IŞİD karşıtı koalisyonun Suriye'nin doğusundaki hava saldırılarında sivillerin hedef alındığı belirtiliyor. Koalisyondan henüz açıklama yapılmış değil.

Suriye’de IŞİD’le mücadele eden ABD liderliğindeki uluslararası koalisyonun bu hafta Deyrül Zor vilayetindeki hava saldırılarında çok sayıda sivilin hayatını kaybettiği belirtildi.

Suriye devlet medyasında yer alan haberlere ve Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’ne göre, saldırılar Deyrül Zor kırsalında yer alan al Shafa’da düzenlendi.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’ne göre,  bölgede çarşamba gecesi başlatılan saldırılarda, bir hastane, bir hapishane ve IŞİD militanları tarafından kullanılan evler hedef alındı. Buna göre, saldırıda, aralarında IŞİD’cilerin yanı sıra sivillerin ve hapishane mahkumlarının da bulunduğu en az 40 kişi öldü. Sivil ölümlerin sayısına ilişkin net bilgi verilmedi.

Suriye devlet haber ajansı SANA ise yerel kaynaklarına dayandırdığı haberinde, bugün el Shafa’da yaklaşık 30 kişinin hayatını kaybettiğini, hafta boyunca düzenlenen hava saldırılarındaki ölü sayısının 45’e yükseldiğini duyurdu.

Koalisyon ise son iddialar hakkında henüz açıklama yapmış değil. Geçmişteki benzer suçlamalar karşısında soruşturma açıldığı belirtilmişti.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.