Slayt Gösterisi
Losev

IŞİD Hizan Nüfusuna Kayıtlı Bir Aileyi Kaçırdı

Videoyu Aç IŞİD Hizan Nüfusuna Kayıtlı Bir Aileyi Kaçırdı
A
a

Sancaktepe ilçesinde ikamet eden Mehmet Şefik Özdemir'in eşi ve 6 çocuğu IŞİD tarafından organizeli bir şekilde kaçırıldı.

Aile bireylerinden geride kalan baba Mehmet Şefik Özdemir, eşinin yeğenlerinin iki yıl önce Suriye'ye savaşa gittiğini ve şu anda IŞİD içinde olduğunu belirterek, Sultanbeyli'de diğer bir akrabaları olan IŞİD elemanı Servet Gündüz'ün bu kişi ile ilişki kurduktan sonra ailesini kandırarak Suriye'ye kaçırdığını iddia etti. Gittikten bir gün sonra babasının telefonuna cevap veren 14 yaşındaki kızı F.Ö ise babasına, "Baba şuan da Antep'te sınıra yakın bir yerdeyiz. Müslüman olmaya savaşa gidiyoruz. Bana çarşaf giydirdiler. Abim V.Ö ile A.Ö başka yerdeler. Ben annem ve kardeşlerim de birazdan onların yanına gideceğiz. Bizi sonra Sayım'ın oğlu Abbas'a teslim edecekler" dedi.

Türkiye'de rahat hareket ettiği bilinen çete örgüt IŞİD, İstanbul'un Sancaktepe ilçesi Emek Mahallesi'nde ikamet eden bir aileyi kaçırdı. Yaşları 5 ile 17 arasında değişen 6 çocuk ve 42 yaşındaki anneleri ile komşu ailenin 16 yaşındaki çocuğu, geçtiğimiz Salı ve Çarşamba günleri farklı saatlerde evden ayrıldıktan sonra bir daha dönmedi. A.Ö., V.Ö., S.Ö., F.Ö., S.Ö., H.Ö. ile anneleri Emine Özdemir'in kaybolmasının ardından aileden yalnızca baba Mehmet Şefik Özdemir kaldı. En büyükleri çocukları olan ikizler A.Ö. ile V.Ö. ve diğer çocukları ile eşinin evden gidişini anlatan baba Özdemir, ailesinin IŞİD çetesi ile ilişkisi olduğunu iddia ettiği Servet Gündüz isimli şahıs tarafından kandırıldıktan sonra Suriye'ye götürüldüğünü söyledi. En büyük çocukları olan V.Ö. ile A.Ö.'nün, uzun zamandır Servet isimli kişi ile yakın ilişkide olduğuna dikkat çeken Özdemir, çocuklarının yaşam tarzının değişmeye başladığını ve sürekli olarak Servet isimli kişinin gittiği mescide gittiklerini aktardı.

Gündüz ile olan tanışıklıklarının akrabalıktan geldiğini belirten baba Özdemir, yaklaşık 5 ay önce çocuklarının çok sevdiği formalarını yakmaları ve suskunlaşmalarının ardından Gündüz isimli şahsın yanına giderek çocuklarından uzak durması gerektiğini söylediğini ancak Gündüz isimli kişinin kendisine saldırdığı bilgisini verdi. Gündüz'ün kendisine saldırmasının ardından Dudullu Polis Karakolu'na gittiğini dile getiren Özdemir, "Polislere, Servet'in IŞİD'in elemanı olduğunu söyledim kimse dikkate almadı beni. Benim çocuklarımı savaşa gönderecek dedim ama polisler bana, 'gitmesinler' dedi" diye konuştu.

'Bu bayraklardan Servet eniştenin evinde çok var!'

Yaşana olayın ardından ailesinin Gündüz isimli kişiden uzak tutmak için daha önce ikamet ettikleri Sultanbeyli'den Sancaktepe Emek Mahallesi'ne taşındıklarını belirten Özdemir, "En büyük ikiz olan çocuklarım çalışıyordu. İşten sonra tekrar onun yanına gittiklerini öğrendim. Onlara kızıyordum ama engel olamıyordum. İşlerini değiştirdim, takip ettim yine de Servet'in yanından ayrılmadıklarını gördüm" diye belirtti. Oğlu V.Ö.'nün bir gün eve IŞİD bayrağı ile eve geldiğini, bayrağı tanır tanımaz alıp yaktığını belirten Özdemir, oğlunun kendisine, "Bu bayraklardan Servet eniştenin evinde çok var" dediğini söyledi.

IŞİD'in kodu 'iş'!

Yine komşuları olan 16 yaşındaki S.A.'nın da aynı şekilde Gündüz şahsı ile dolaştığını ifade eden baba Özdemir, çocuklarının gitmelerine yakın işten ayrıldıklarını ancak kendisinin haberi olmadığını belirtti. S.A. ile telefonda konuşan çocuklarının sürekli olarak, "İş buldum, iş ayarladım" şeklinde ifadeler kullandığını belirten Özdemir, "İş" kelimesinin IŞİD anlamında kod şeklinde kullandıklarını iddia etti.

Özdemir, eşi Emine Özdemir'in de, son dönemde siyah çarşaf giymeye başladığını ve kuran dersleri bahanesiyle evden çıktığını aktardı. Eşi ile "siyah çarşaf" yüzünden tartışma da yaşadıklarını dile getiren baba Özdemir, gittikleri günü şöyle anlattı: "Sabah en büyük çocuklarım işe gidiyorlar diye çıktılar. Eşim de bir komşuyu ziyarete gideceklerini söyledi, ben de gidin dedim. Çocukları da alıp çıktı. Ondan sonra bir daha dönmediler. Önceki gece de komşumuzun oğlu S.A. gitmiş bilgimiz yoktu. Sonra karakola gidip şikayette bulunduk" dedi. Polislere, ailesini kaçıranın Servet isimli kişinin olduğunu söylediğini ancak dikkat alınmadığını daha sonra ise Servet isimli kişinin de kayıp olduğunu öğrendiklerine dikkat çekti.

'Müslüman olmaya savaşa gidiyoruz!'

Sık sık cep telefonları ile ailesinin aradıklarını ancak yalnızca dün akşam saatlerinde 14 yaşındaki kızı F.Ö.'nün cevap verdiğini belirten Özdemir, kızının kendisine, "Baba şu an da Gaziantep'te sınıra yakın bir yerdeyiz. Müslüman olmaya savaşa gidiyoruz. Bana çarşaf giydirdiler. Abim V.Ö. ile A.Ö. başka yerdeler. Ben annem ve kardeşlerim de birazdan onların yanına gideceğiz. Bizi sonra Sayım'ın oğlu Abbas'a teslim edecekler" dediğini aktardı.

Eşinin yeğenleri iki yıl önce IŞİD'e gitti!

Abbas Toparlı ile Muhammed Toparlı isimli kardeşlerin de eşinin abisinin oğlu olduklarını söyleyen Özdemir, bu kardeşlerin yaklaşık iki yıl önce Suriye'ye gittiğini ve şu anda IŞİD'in içinde faaliyet yürüttüğünü söyledi. Muhammed Toparlı'nın facebook sayfasındaki IŞİD'in lehine olan paylaşımları da bu iddiayı doğrular nitelikte. Ayrıca Abbas Toparlı isimli kişinin daha önce Türkiye'de astsubay olduğunu da söyleyen Özdemir, bu durumu polise bildirmelerine ve ailesinin telefonlarının da açık olmasına rağmen polislerin duruma duyarsız kaldığını dile getirdi.

Sınırda yakalandı dendi ama…

Kızının aramasının ardından bir kaç saat sonra, kütüğüne kayıtlı oldukları Bitlis'in Hizan ilçesinin Ballı Köyü muhtarının aranarak, "Sizin köyünüzün kütüğüne kayıtlı 6 kişiyi sınırda yakaladık" dendiğini söyleyen Özdemir, daha sonra polise gittik araştırmaya çalıştık, ama bize öyle bir şeyin olmadığını söylediler. Ne yapacağımı bilmiyorum. Bu çete evime kadar girdi. Ailemi alıp kaçırdı. Bana yardım edilsin istiyorum. Hala sınırı geçmemiş olabilirler, tespit edip yakalayabilirler. Sesimi duysunlar" diye konuştu. Ayrıca IŞİD'e götürüldüğü iddia edilen eşi ve çocuklarının, kendilerine ait fotoğraf ve bir kısım kişisel eşyaları da yanlarında götürdüğü bilgisini veren Özdemir, akrabalarının ailesini geri getirmesi için sınır hattına gittiği kendisinin de Gaziantep'e gideceğini söyledi. Özdemir ailesi ile birlikte giden 16 yaşındaki S.A.'nın babası Ayhan A. da, "Servet isimli kişi oğlumu kandırdı. Geri gelmesini istiyorum" diye belirtti.
Kaynak : KADRİ ÖZKAN / DİHA - İSTANBUL

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.