Taliban: Kadınlar hükümette yer almalı Taliban: Kadınlar hükümette yer almalı
Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) Suriye Devleti'nin bir hava üssünü ele geçirmeye çalıştığı öğrenildi. Yerel kaynaklara göre örgütün hava üssüne yönelik saldırısında 20'ye yakın Suriye askeri ve milisi hayatını kaybetti. IŞİD ise hava üssü yakınlarındaki bir köyü ele geçirdiğini ileri sürdü.

Suriye İnsan Haklarını İzleme Örgütü'ne göre IŞİD, petrol zengini der zor bölgesinde orduya ait hava üssüne yönelik saldırısını çarşamba gecesi Suriye askerlerinin toplandığı alana intihar saldırısı düzenleyerek başlattı. Ardından hava üssü ve çevresi IŞİD tarafından havan toplarıyla bombalandı. Suriye İnsan Hakları Örgütü'ne göre IŞİD saldırısı sonucu 19 asker ve milis öldü.

Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi, IŞİD karşıtı koalisyona ait savaş uçaklarının bölgede bombardıman yaptığını duyururken, IŞİD hava üssü yakınlarındaki El Cafra köyünü ele geçirdiğini öne sürdü.

Suriye Resmi Haber Ajansı (SANA) ise Deyrizor'daki çatışmalarda çok sayıda IŞİD üyesinin öldürüldüğünü ve örgüte ait zırhlı araçların yok edildiğini belirtti.