DEM Bitlis Belediye
Losev

İş-Kur'dan eski hükümlülere hibe desteği

Videoyu Aç İş-Kur'dan eski hükümlülere hibe desteği
A
a

İŞKUR eski hükümlülerin kendi işlerini kurmasına mesleki eğitim alarak istihdam edilmelerine yardımcı olmak amacıyla, asgari ücretin brüt tutarının on katı tutarına kadar hibe desteği verecek.

Eski hükümlülerin kendi işini kurmasını ve eski hükümlülerin mesleki eğitim alarak istihdam edilmesi hedefleyen hibe projelerinin finansmanı yükümlü olduğu halde engelli ve eski hükümlü çalıştırmayan işverenlerden tahsil edilen idari para cezalarından karşılanıyor.

Hibeye ilişkin açıklamalarda bulunan Trabzon Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Adnan Zengin, ilgili hibe programı kapsamında, Denetimli Serbestlik ve Koruma Kurulları ile işbirliği içinde girişimcilik belgesi olanların hazırladığı projeler karşılığında “Kendi İşini Kurmak İsteyen Eski Hükümlülere Proje Karşılığında Brüt Asgari Ücretin 10 Katına Kadar Hibe Desteği” verileceğini söyledi.

Zengin “Eski hükümlü bireylerimizin toplumda iş ortamlarına kaynaştırılması sorun teşkil ettiği bir gerçek. Bu bağlamda eski hükümlü ve engelli istihdam zorunluluğu olan fakat bu yükümlülüğü karşılamayan iş yerlerine uygulanan cezalar, yine bakanlığımız tarafından hak ettiği kişilere harcanıyor. Bu nedenle ilgili vatandaşların projelerini hazırlayarak kurumumuza başvurmaları halinde kurumumuz gerekli hassasiyeti gösterecektir. Bunun yanı sıra eski hükümlülere yönelik hibe desteğinde, eski hükümlünün Adalet Bakanlığı’nın ilgili birimleri aracılığı ile projesinin Çalışma ve İş Kurumu Genel Müdürlüğünce her yıl en az iki sefer yayınlanan Proje Başvuru Rehberinde belirtilen usul ve esaslar çerçevesinde İl Müdürlüklerine iletilmesi gereklidir. Eski hükümlünün doğrudan kendi yapacağı başvurular da dikkate alınacaktır. Eski hükümlülerin kendi işini kurmaya yönelik projelerde sadece kuruluş desteği kapsamında sözleşme imza tarihinden itibaren belge karşılığı olmak üzere işletmenin temel faaliyet alanı ile ilgili makine, teçhizat, yazılım, donanım, ofis malzemesi gibi maliyetler için brüt asgari ücretin on katı tutarında ödeme yapılabilmektedir. Ayrıca iş kurma fikri olup girişimcilik belgesi olmayan eski hükümlülerin durumlarını belgelemeleri halinde Trabzon Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünce düzenlenmekte olan Girişimcilik eğitimi kurslarına katılmalarında öncelik sağlanacaktır” dedi.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.