Slayt Gösterisi
Losev

İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı koronavirüse yakalandı

Videoyu Aç İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı koronavirüse yakalandı
A
a

Komşu İran'da korona virüsü nedeniyle ölenlerin sayısı 26'ya yükselirken, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Masume İbtikar'a da virüs bulaştığı açıklandı. Yunanistan ise üçüncü korona virüsü vakasının tespit edildiğini duyurdu.

Çin’de ortaya çıkan yeni korona virüsü, Avrupa’da yayılmaya devam ediyor. Danimarka ve Norveç gibi ülkeler ilk vakalarını, Yunanistan üçüncü vakayı bildirdi. Suudi Arabistan ise yabancılara umre yasağı getirdi. Son gelişmeler şöyle:

İRAN’DA CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI KORONA VİRÜSÜNE YAKALANDI

İran’da sağlık bakanı yardımcısının ardından, iki siyasetçi daha korona virüsü kaptı. Son olarak, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Masume İbtikar’a virüs bulaştığı açıklandı.

Meclis Ulusal Güvenlik ve Dış Politikalar Komisyonu Başkanı Mücteba Zünnur’un da yeni tip korona virüsüne yakalandığı açıklanmıştı. Aynı zamanda Kum Milletvekilli olan Zünnur, bir video kaydı yayınlayarak testlerinin pozitif çıktığını ve karantinada olduğunu ifade etti.

İRAN’DA ÖLÜ SAYISI 26’YA YÜKSELDİ

İran, korona virüsü nedeniyle ölenlerin sayısının 26’ya, vaka sayısının 245’e çıktığını açıkladı. İran sağlık bakanlığı, son 24 saatte 106 yeni vakanın tespit edildiğini açıkladı.

Bakanlık açıklamasında, kültürel etkinlikler, konferanslar ve sinemalara yönelik yasağın bir hafta uzatıldığı belirtildi. Halka da gerekmedikçe ülke dışına çıkmama çağrısı yapıldı.

Tahran’da toplu cuma namazı da iptal edildi.

YUNANİSTAN’DA ÜÇÜNCÜ VAKA

Yunanistan, ülkedeki üçüncü koronavirüs vakasını açıkladı. Dün Selanik’te virüs tespit edilen 38 yaşındaki kadının oğlu ile Atina’da bir kişinin daha korona virüsüne yakalandığı belirtildi.

İTALYA’DA YÜZDE 25 ARTIŞ

Avrupa’daki yayılmanın kaynağı olarak görülen İtalya’daki vaka sayısı son 24 saat içinde yüzde 25 oranında artarak 400’e çıktı. İtalya’da ölü sayısı 14’e yükseldi.

UMRE YASAĞI

Suudi Arabistan, virüsün yayılmasını engellemek için yabancıların umre için ülkeye girişini belirsiz bir süreliğine yasakladı. Sadece Mekke’yi değil Medine’yi de kapsadığı belirtilen yasağın ne kadar süreceği bilinmiyor.

İLK VAKALARIN GÖRÜLDÜĞÜ ÜLKELER

Pakistan, Gürcistan, Norveç, Kuzey Makedonya, Romanya, Danimarka ve Estonya’da dünden bugüne ilk kez korona virüsü tespit edildi.

İSVİÇRE’DE VAKA SAYISI DÖRDE YÜKSELDİ

İsviçre’de teyit edilen korona virüsü vakalarının sayısının dörde yükseldiği açıklandı.

BAĞDAT’A DA SIÇRADI

Irak hükümeti, ülkede altıncı vakanın görüldüğünü açıkladı. İRan’ı ziyaret etmiş genç bir erkekte korona virüsü görüldüğü belirtildi.

GÜNEY KORE’DE YÜZDE 10 ARTIŞ

Virüsün yayılma hızı nedeniyle yeni bir Wuhan haline geleceğinden endişe edilen Güney Kore’de vaka sayısı bir günde yüzde 10 artışla 1766’ya yükseldi.

KUZEY KORE’DE OKULLAR KAPALI

Henüz bir korona virüsü vakasını bildirmemiş olan Kuzey Kore’de, yeni okul döneminin başlangıcı ertelendi.

ÇİN’DE VAKA SAYISI AZALIYOR

Çin Sağlık yetkilileri, yeni vaka sayısındaki düşüşün devam ettiğini açıkladı. Buna göre, son 24 saatte ülkede 433 yeni vaka görülürken, 29 kişi öldü.
 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.