Emniyet Müdürlüğü Organizesinde Güvenlik Tedbirleri

İnönü Üniversitesi Uygulama noktasında düzenlenen reflektör dağıtım etkinliğine Vali Yazıcı'nın yanı sıra İl Emniyet Müdürü Arif Çankal ve traktör sürücüleri katıldı. Etkinlikte, trafik kazalarının önlenmesi için önemli adımlar atıldı.

Çiftçilere Teşekkür ve Uyarılar

Vali Yazıcı, üretimde emeği geçen tüm çiftçilere teşekkür ederek, "Emniyet Müdürlüğü organizesinde çiftçilerimize uyarıcı olsun diye reflektörlerini taktık. İlimizde 30 bin 861 traktör bulunmaktadır. 2020 yılından bu zamana kadar 91 traktör, trafik kazasına karışmıştır. Ne yazık ki son 3-4 yıl da 3 vatandaşımız hayatını kaybetmiş ve 166 vatandaşımız yaralanmıştır," dedi.

MSB: 15 PKK Üyesi Öldürüldü MSB: 15 PKK Üyesi Öldürüldü

Güvenli Sürüş Vurgusu

Vali Yazıcı, çiftçilerin bahçe ve tarlalarına giderken traktörlerini trafik kurallarına uygun kullanmalarının temel beklentileri olduğunu belirtti. "Çiftçilerin ve diğer sürücülerin asla mağdur olmaması için buralara uygun bir şekilde trafikte seyredilmesi gerektiğini bir kez daha hatırlatıyoruz. Bunları yapabilmeleri için reflektörleri hediye ettik," diyerek güvenlik önlemlerinin önemini vurguladı.

Kazaların Önlenmesi İçin Tedbirler

Etkinlikte trafik güvenliği konusunda bilgiler verildi ve Vali Yazıcı, birkaç reflektör monte ederek ve beraberinde traktör sürücülerine reflektörler teslim ederek dağıtımı tamamladı. Vali Yazıcı, "Çiftçilerimizin yolları; kazasız, belasız kullanmalarını ve bol, bereketli bir hasat mevsimi geçirmelerini diliyor, kazalar olmaması için tedbirler konusunda İl Emniyet Müdürlüğümüzün yapmış olduğu bu güzel çalışmaları tebrik ediyorum. Emeği geçen arkadaşlara teşekkür ediyorum," diyerek sözlerini noktaladı.

Etkinliğin Kapanışı

Reflektör dağıtımı ile trafik güvenliğinin artırılması hedeflenirken, çiftçilerin trafik kurallarına uygun davranmaları konusunda bilinçlendirilmeleri sağlandı. Etkinlik, çiftçilerin ve diğer sürücülerin güvenliği için önemli bir adım olarak değerlendirildi.

Kaynak: (İLKHA)