Losev

İmar yönetmeliği değişiyor: Stüdyo daire yasaklanıyor

Videoyu Aç İmar yönetmeliği değişiyor: Stüdyo daire yasaklanıyor
A
a

İmar yönetmeliği değişiyor; Stüdyo daire yasaklanıyor, üç katlı yatay mimarı teşvik edilecek.

İstanbul İnşaatçılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım (İNDER), Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan ve ‘inşaat sektörünün anayasası’ olarak tanımlanan ‘Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği Taslağı’na göre yapılacak değişikliklerin getireceği yenilikleri anlattı. Yeni yönetmeliğe göre stüdyo daireler tarihe karışıyor. Yeni yönetmelikle 5 katlı bina yerine 3 katlı bina yapılabilip, yoğunluk azaltılacak.

Durbakayım, belediyelere ve sivil toplum kuruluşlarına gönderilen taslağın görüş alındıktan sonra yayınlanacağını belirterek, taslağın haziran ayına kadar onaylanmasını beklediğini söyledi.

Yeni yönetmelikle birlikte artık stüdyo daire yapılamayacak. Nazmi Durbakayım ‘kullanım amacı’nın dışına çıkılan stüdyo daireler yerine en küçük dairenin minimum 28.5 metrekare büyüklüğünde 1+1 daire şeklinde yapılabileceğini söyledi. Bu kapsamda yapılacak en küçük dairenin içinde 1 oturma odası (12.00 metrekare), 1 yatak odası (9.00 metrekare), 1 mutfak veya yemek pişirme yeri (3.30 metrekare), 1 banyo veya yıkanma yeri (3.00 metrekare), 1 tuvalet (1.20 metrekare) olmak üzere toplamda net 28.50 metrekare büyüklüğünde daireler yapılabilecek.
 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.