Losev

İlçelerdeki meslek yüksek okullarına 400 kamera

Videoyu Aç İlçelerdeki meslek yüksek okullarına 400 kamera
A
a

BEÜ kampüs alanı ve ilçedeki meslek yüksek okullarına 400 kamera yerleştirildi.

Bitlis Eren Üniversitesi kampüs alanı ve ilçelerdeki meslek yüksek okulları 400 kamerayla izlenecek

Rektörü Prof. Dr. Doğru:
 
Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) kampüs alanı ve ilçelerdeki meslek yüksek okullarının güvenliğinin sağlamak amacıyla, farklı noktalara 400 kamera yerleştirildi.
 
BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru, gazetecilere yaptığı açıklamada, 5 yılda altyapısı tamamlanan kamera sisteminin hizmete girdiğini belirterek, 2,7 milyon liraya mal olan sistemin, Türkiye'deki üniversitelerde çok nadir bulunduğunu söyledi.
 
Doğru, "Gece görüş ve HD kalitesiyle görüntü alan bu sistemle, üniversitemiz daha da güvenli olacak. Sistemin kurulmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.
 
BEÜ Bilgi İşlem Daire Başkanı Yrd. Doç. Dr. Musa Çıbuk ise sistemin ODTÜ ve Gazi üniversitesi gibi büyük üniversitelerde bulunduğunu söyledi.
 
BEÜ olarak öğrenci ve öğretim görevlileri için güvenlik alanında en iyi hizmeti sunduklarını ifade eden Çıbuk, şöyle konuştu:
 
"Üniversitemizde 400 civarında kamera bulunuyor. Bunlardan 200'den fazlası IP tabanlı kamera. Bunların hepsi de HD olarak görüntü çekiyor. İlçelerimizde de IP tabanlı olarak düzenlediğimiz kamera sistemleriyle, oradaki görüntüleri bu merkezimize aktarabiliyoruz. Kameraların birçoğu gece görüş özelliğine sahip. İstediğimiz türde alarm oluşturabiliyor. Herhangi kayıp, çalıntı, toplulukların bir araya gelmesi ve bir olayda sistem otomatik olarak alarm üretebiliyor. Bu kadar çok kamerayı aynı anda takip etmek zor ama sistem bize yardımcı oluyor. Gece ve gündüz çok kaliteli görüntü alabilen 30x ve 40x'e kadar zoom yapabilen kameralarımız mevcut."
 
Sistemle görüntü olarak hem güvenliği sağlamayı hem de kampüs alanına hakim olmayı amaçladıklarını belirten Çıbuk, sistemde 8 sunucu olduğunu ve 480 terabaytlık ham kapasitenin bulunduğunu kaydetti.
 
Çıbuk, "30 günden fazla kayıt yaparak görüntüleri saklayabiliyoruz. Değişik ayarlamalar yaparak bu süreyi 6 aya çıkarabiliriz. İlk etapta kamera sayımız 400 civarında olacak. Ancak proje tamamlandığında bu 500'ü bulacak" dedi.
 
Bir noktanın 2 ile 3 kamerayla izlenebileceğini ve bu kameralarda sıkıntı olduğunda alanı gören diğer kameralardan görüntü alabileceklerini bildiren Çıbuk, kampüsü özellikle öğrenci ve personel için güvenlik anlamında yaşanabilir hale getirdiklerini dile getirdi.
 
Çıbuk, "2,7 milyon lira harcanan ilk projemiz, bölgedeki ender çalışmalardan biri oldu. Ayrıca 136 kamera ilçelerimizdeki meslek yüksek okullarımıza kuruldu. Bütün görüntüler kayıt odasında olacak. Buraya girişler parmak iziyle yapılacak. İzleme odasında da görüntü alan kameralarımız var. Yani kendimizi de izliyoruz" diye konuştu.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.