DEM Bitlis Belediye
Losev

İki metrekarelik dükkanda 6 kişilik aileye bakıyor

Videoyu Aç İki metrekarelik dükkanda 6 kişilik aileye bakıyor
A
a

Güroymak ilçesinde saat tamirciliği yapan 35 yaşındaki Halis Gökyer, 19 yıldır iki metrekarelik iş yerinde mesleğini sürdürüyor.

Güroymak’ta 35 yaşındaki Halis Gökyer, 19 yıldır iki metrekarelik iş yerinde saat tamirciliği yapıyor. Güroymak ilçesinde bir ustanın yanında 16 yaşındayken saat tamirini öğrenmeye başlayan Halis Gökyer, 2 yıllık çıraklık dönemi sonrasında kendi iş yerini açtı.

İki metrekarelik dükkanında saat tamir eden Gökyer, 19 yıldır mesleğini sürdürüyor. Dört çocuk babası Gökyer açıklamasında, teknolojinin gelişmesiyle ucuz ve farklı çeşitlerde yapılan üretime rağmen sanatını yaşatmaya gayret gösterdiğini söyledi. Saatin önceden çok değerli bir aksesuar olduğunu vurgulayan Gökyer, şöyle konuştu Şu anda iyi olmayan çoğu çok farklı modelde saatler var. Bunlar belki kaliteli bir saatin tamirinden bile daha ucuz. Tabii o saatlerin ne kadar kaliteli ve uzun ömürlü olduğu da malum. Bir gün çalışanı da oluyor, bir hafta çalışanı da. Şansınız varsa 3-4 ay bu iyi olmayan ürünleri kullanabilirsiniz ama uzun süreli kullanmak mümkün değil. Eski saatler evladiyelik. Mesela önceki gün 45 senelik kurmalı bir kol saati geldi, tıkır tıkır çalışıyor. Vatandaş kimi babasından kalan yadigar kimi zamanında evlenirken düğünde kalma saatler. Ama artık vatandaşlar saatleri çok fazla önemsemiyor, değer vermiyor. İnsanlar saati kullanıp atıyor, tamir ettirmeye bile değer görmüyor, çünkü 10-15 liraya yenisini alıyor.

Mesleğini çok sevdiğini dile getiren Gökyer, Günlük yaşamda insan bazen sinirlenebiliyor kendini oyalamak istediği bir işle meşgul olur. Bende bazen kendimi iyi hissetmediğim zamanlarda gelip saat tamir ederek kendimi iyi hissettirmeme neden oluyor kısaca bana terapi gibi geliyor, o an bütün sıkıntılarımı, dertlerimi unutuyorum ve rahatlıyorum. Çünkü bütün dikkatimi tamire veriyorum. Tamir ettiğim saatin mekanizmalarını izlerim, sesini dinlerim. Bu bana büyük haz veriyor dedi. Her gün aynı saatte iş yerine geldiğini anlatan Gökyer, iş yerinin çok küçük olmasına müşterilerinin şaşırdığını dile getirerek, İş yerini ilk açtığım dönemlerde Burada nasıl çalışırım diye düşünmüştüm ama dönüp baktığımda ömrümü vermişim. Evimden daha çok zamanımı burada geçiriyorum. Gelen müşterilerimin getirdikleri saatler üzerinde isimlerini yazarak not alıyorum. Çok şükür işlerimiz iyi sayılır avantajım ilçede tek saat tamircisi olmamdır ifadelerini kullandı.
 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.