DEM Bitlis Belediye
Losev

İki Kardeş İki Farklı Parti İlginç Açıklama

Videoyu Aç İki Kardeş İki Farklı Parti İlginç Açıklama
A
a

Bitlis'te, eski Devlet Bakanı ve Bir Dönem CHP Bitlis Milletvekili Adayı Olan Edip Safter Gaydalı AK Parti'den, ağabeyi Mahmut Celadet Gaydalı ise HDP'den ikinci sıra milletvekili adayı gösterildi.

EDİP SAFTER GAYDALI AK PARTİ BİTLİS ADAYI

Eski Devlet Bakanı. 4 dönem Bitlis Milletvekili aynı zamanda Kamran İnan'ın yeğeni. Bitlis'teki Gaydalı aşiretinin önemli isimlerinden olan Edip Safter Gaydalı, 2007 yılında CHP adayı olarak girdiği seçimde 10.053 oy almış ve milletvekili seçilememişti. 2011 yılında gerçekleşen genel seçimlerde ise  bağımsız aday olarak girdiği seçimde 20 bin 833 oyla seçilememişti.
 
Edip Safter Gaydalı, yaptığı açıklamada, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kendisini hizmete davet ettiğini ve böylelikle aday olduğunu söyledi.
 
 
Bitlis'te, eski Devlet Bakanı Edip Safter Gaydalı AK Parti'den ikinci sıra, ağabeyi Mahmut Celadet Gaydalı ise HDP'den ikinci sıra milletvekili adayı oldu.

MAHMUT CELADET GAYDALI HDP BİTLİS ADAYI
 
Bu süreçten sonra halkın takdirini kazanarak sandıktan çıkmanın önemli olduğunu ifade eden Gaydalı, "Girdiğimiz bu yolda Allah bizi utandırmasın" dedi.
 
Mahmut Celadet Gaydalı ise HDP'den memleketinde aday gösterildiği için mutlu olduğunu söyledi.
 
Gaydalı, kardeşinin AK Parti'den aday gösterilmesiyle ilgili ise "Benim sayemde o milletvekili oldu. İnşallah bu defa da benim sayemde kaybedecek. Ben sadece bunu söylüyorum" diye konuştu.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.