Losev

İki HDP’li Bakan istifa etti

Videoyu Aç İki HDP’li Bakan istifa etti
A
a

Bakanlar, “Bir süredir görevi yürütmeye çalışıyorduk. Ancak fiilen görevi yürütmedeki olumsuzluklar nedeniyle bugün istifa etmiş bulunuyoruz” dedi.

HDP’den yapılan açıklamada, Geçici Bakanlar Kurulu’nda görev alan Avrupa Birliği Bakanı Ali Haydar Konca ile Kalkınma Bakanı Müslüm Doğan’ın bakanlık görevlerinden istifa ettiği, Konca ve Doğan’ın parti genel merkezinde basın toplantısı düzenleyecekleri bildirildi.

Başbakanlık’tan yapılan açıklamaya göre ise, “Bakanlar Kurulu toplantısı sırasında Avrupa Birliği Bakanı Sayın Ali Haydar Konca ve Kalkınma Bakanı Sayın Müslüm Doğan, Bakanlar Kurulu üyeliğinden istifalarını Sayın Başbakan’a sunmuşlardır. Sayın Başbakan istifaları kabul etmiştir.”

Davutoğlu’nun Konca ve Doğan’a, hükümete katılmak kadar ayrılmanın da kendi kararları olduğunu ifade ettiği öğrenildi. Geçici Bakanlar Kurulu’nda boşalan iki bakanlık için en kısa zamanda görevlendirme yapılacağı kaydedildi.
‘Zorluklar nedeniyle istifa ettik’

Ali Haydar Konca özetle şunları söyledi:

”Bildiğiniz gibi Türkiye’de seçim sonrası tabloda koalisyon oluşturulamaması, ya da oluşmaması sonucu Anayasa’ya göre geçici hükümeti kurulmasına yol açmış oldu. Biz de HDP’nin vekilleri olarak seçilmiş iki bakan sıfatıyla görev aldık. Bir süredir görevi yürütmeye çalışıyorduk. Ancak fiilen görevi yürütmedeki olumsuzluklar nedeniyle bugün istifa etmiş bulunuyoruz.”

‘Seçim öncesi tekmelenen çözüm masası seçim sonrası devrildi’

“Seçim öncesinde saray tarafından tekmelenen çözüm masası seçimden sonra tamamen devrilmiş 90’lı yılları aşan savaş konsepti devreye konmuştur. Dolmabahçe mutabakatıyla aralanan barış kapısı sarayın ve AKP’nin iktidar hesaplarıyla tamamen kapatılmış, Kürt illeri başta olmak üzere tüm Türkiye adeta bir cehennem yerine pervasızca çevrilmiştir.”

‘Saray ve AKP defalarca suç işledi’

“Öte yandan seçim öncesinden başlayarak, saray ve talimatlandırılmış AKP, seçim sonrasında da açık bir şekilde anayasal ihlaller yaparak defalarca suç işlemişlerdir. Yasal sürenin bitimine bir hafta kalmasına rağmen, CHP Genel Başkanına hükümet kurma görevinin verilmemesi, seçim hükümeti kurulurken de tarafsızlık ilkelerinin hiçe sayılması sadece iki örnek olarak gösterilebilir.

Tüm bu yasal ve anayasal suçları tek tek detaylandırmaya gerek durmuyoruz. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, fiili olarak rejimi değiştirdiğini ifade etmesi, yeni anayasal düzenleme istemesi bile darbe konseptinin geldiği aşamayı açık şekilde ele vermiştir. Darbe konseptini, Lice, Silvan, Diyarbakır, Hakkari, Silopi, Cizre, Dersim başta olmak üzere tüm halklarımız ve dünya kamuoyu yakından görmüştür. Saray ve AKP’nin tüm bu uygulamalarına içeriden ve dışarıdan tepkiler yükselmiştir.”

Seçim hükümeti ve muhalefet partileri

“Seçim hükümetinde meydanı AKP’ye bırakmak, pasif edilgen pozisyona düşmek de, HDP dışındaki diğer muhalefet partilerinin tarihe geçen sorumsuzluk örneği olarak ifade edilmesi kanaatindeyiz.”

Açıklamanın tamamını videodan izleyebilirsiniz.


Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.