Losev

İdlib’de militanlar birbirilerini öldürüyor

Videoyu Aç İdlib’de militanlar birbirilerini öldürüyor
A
a

İdlib'de IŞİD ile Tahrir eş-Şam arasında çatışma çıktığı belirtiliyor. Buna göre, aralarında bir Türkün de bulunduğu onlarca militan öldürüldü.

Suriye’nin Türkiye sınırındaki İdlib vilayetinde çeşitli silahlı örgütlerinin birbirleriyle çatıştığı belirtildi.

Rus sitesi Sputnik’in haberine göre IŞİD mensupları, Tahrir eş-Şam örgütünün aralarında Özbekler, Çeçenler ve bir Türkün de bulunduğu onlarca militanını öldürdü.

Sputnik’e konuşan yerel kaynaklar, ‘IŞİD militanlarının Saraqib kentinin yakınlarında Tahrir eş-Şam mevzilerine aniden saldırdığını, 12 kişinin öldürüldüğünü’ belirtti. Verilen bilgiye göre bir olay da İdlib’in kuzeyindeki el Dana yerleşiminde meydana geldi. Kaynak, “IŞİD militanları Cebhat Tahrir es-Suriya mensuplarının bulunduğu bir otomobile saldırdı. Araçta bulunan Özbek ve Çinli militanlar yaralandı” diye konuştu.

Kaynaklar ayrıca İdlib’in batısında bir çiftlikte, üzerinde Türk pasaportu olan bir militanın cesedinin bulunduğunu aktardı. Bölge sakinleri, İdlib-Ariha yolunda meydana gelen çatışmadaysa Tahrir eş-Şam örgütüne üye olan Çeçen militanların öldürüldüğünü ve yaralandığını ifade etti.

Öte yandan, Suriye hava kuvvetlerinin İdlib kırsalındaki bir dizi noktaya bombardımanı da sürüyor.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.