DEM Bitlis Belediye
Losev

İç Güvenlik Paketi Çıkacaktır

Videoyu Aç İç Güvenlik Paketi Çıkacaktır
A
a

“İç Güvenlik Paketi”nin Meclis Genel Kurulu’nda görüşülmesinin ertelenmesiyle ilgili “İç güvenlik reformu paketi çıkacaktır, çıkacaktır, çıkacaktır” dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin grup toplantısında konuştu.

Davutoğlu’nun konuşmasından satırbaşları şöyle:

Çözüm süreci


“Cumhurbaşkanımızdan aldığımız emaneti güçlendirerek geleceğe taşıyacağız. Parçalananan kutuplaştırılan toplumu birleştirme hareketidir AK Parti. Çözüm sürecini önümüzdeki siyasi hareketin merkezine oturttuk.Çözüm süreci salt teknik bir süreç değildir. Çözüm süreci her şeyden kalplerin hareketidir.

“Çözüm sürecinde birçok provokasyonla karşılaştık. Çok çetin bir mücadele oldu, her yolu denedik. Her yöntemle başarılı kılmaya çalıştık. Baltalamak isteyenlerle mücadele ettik. İnadına çözüm, inadına barış dedik demeye devam edeceğiz.

“6-7 Ekim olaylrından sonra çözüm sürecini tekrar masaya yatırdık. Çok güzel gelişmelerin olduğuna hepimiz şahitlik edeceğiz. Biz Konya’da ya da Van’da konuşurken aynı dili konuşuruz. CHP’nin 33 ilde MHP’nin 47 ilde milletvekili yok.

“Türk Kürt kardeştir, ayrım yapan kalleştir. Biz milleti parçalanmaz ayrılmaz bütün olarak görüyüruz. Bu çerçevede Sunni ve Alevi gibi ayrımlar üzerinden tahrik yapanlara çağrıda bulunuyoruz, bu şekilde siyaset yapılamaz.

Alevi çalıştayları

“Alevi vatandaşlarımızla 4-5 sene önce çalıştaylarda birlikte olduk. Alevi araştırma merkezleri kuruldu. Yeni Türkiye eşit vatandaşlığın Türkiyesi olacak. AK Parti son 12.5 yılda cumhuriyet tarihinin bütün 10 yıllarından daha derin izler bırakacak işler yapmıştır.

“Attığımız adımlara devam edeceğiz. Bizim meselemiz özgürlükçü sivil ve katılımcı anayasayı yazmak olacaktır. 7 Haziran’da böyle bir anayasanın kilometre taşlarını dokumuş olacağız.

‘İç Güvenlik Paketi’

“İnsanları direnmeye çağırırsan, bir, bu direnme talimatını Türkiye’den değil de Pensilvanya’dan alırsan, iki, biz hesabını sorarız arkadaş. Bu ülke bu düzeni kolay ihdas etmedi.

“Kılıçdaroğlu yüce Meclis’in kürsüsünde konuşuyor, aynı saatlerde Pensilvanya’daki paralel yapının başı da New York Times’ta makale yazıyor. Alın Kılıçdaroğlu’nun konuşmasını, alın o makaleyi yanyana koyun, tercüme edildi sanırsınız. Çünkü arkada bir el o ikisine aynı talimatı veriyor.”

“Hiç kimse, bu bir haftalık ertelemeyi, iç güvenlik reformu paketinin herhangi bir şekilde zamana yayıldığı veya vazgeçildiği gibi intibaya kapılmasın. İç güvenlik reformu paketi çıkacaktır, çıkacaktır, çıkacaktır.

Yargıdaki seçimler

“Bugün iki önemli seçimle yüksek yargıda görev değişimleri oldu. İki hukukçumuzu da tebrik ettim ve başarılar diledim. Anayasa mahkemesine duyduğumuz güveni bireysel başvuru düzenlemesini getirerek gösterdik. Şimdi diğer partiler, 2010 referandumuna hayr dediler. Biz ise yargıya güvenimizi her zaman gösterdik. Ama hiçbir örgütlü yapı yargıyı tekeline alamaz. Kim seçilmiş olsa bizim içim makbuldü. “

Kaynak : İMC TV

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.