DEM Bitlis Belediye
Losev

Hüseyin Olan

Videoyu Aç Hüseyin Olan
A
a

Hüseyin Olan, 1959 yılında Bitlis’te dünyaya geldi. İlk, orta ve lise eğitimini Bitlis’te tamamladı. 1986 yılında Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesinden mezun oldu.

1987 yılından bu yana Bitlis’te serbest eczacılık yapan Olan, 1991 yılında  kurulan Demokrasi Partisinin (DEP) merkez ilçe kurucu başkanlığını yaptı. Daha sonra değişik dönemlerde partinin il ve ilçe yönetim kurullarında görev aldı.

2001 yılından itibaren 38. Bölge Van Eczacı Odası’nın denetleme kurulu başkanlığı ve üyeliği, yönetim kurulu üyeliği, değişik dönemlerde ise Büyük Kongre Delegeliğini yaptı.  2007 – 2011 yılları arasında iki dönem Türk Eczacıları Birliği’nde Yönetim ve Denetleme Kurulu üyelikleri görevlerinde bulundu.

2007 yılında kurulan Türkiye Barış Meclisinin Bitlis Barış Girişimi Bölge Sekretaryalığında halen ‘Gönüllü Aktivist’ görevini sürdürmektedir. BETAV Bitlis Şubesi yönetim kurulu üyeliği yaptı.

Halkların Demokratik Kongresi’nin (HDK) Bitlis İl Delegasyonluğu ve 2012 yılında kurulan Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) Bitlis İl örgütü kurucu başkanlığını yaptı. Bitlis Belediye Başkan adayı oluncaya kadar başkanlık görevini sürdürdü.

Olan, Evli ve üç çocuk babasıdır.


Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.