Losev

Hüseyin Olan, Kiler’in İddialarına Cevap Verdi

Videoyu Aç Hüseyin Olan, Kiler’in İddialarına Cevap Verdi
A
a

Bitlis Belediye Başkanı Hüseyin Olan, AK Parti Bitlis Milletvekili Vahit Kiler'in yerel bir televizyon kanalında, kendisi ve belediye hakkında yaptığı konuşmaya ilişkin Bitlis Belediyesina ait web sitesinde bir açıklama yaptı.

Açıklamada Bitlis Belediye Başkanı Hüseyin Olan, AK Parti Bitlis Milletvekili Vahit Kiler'in yerel bir televizyon kanalında, kendisi ve belediye hakkında yaptığı konuşmaya ilişkin, "13 yıldır AKP milletvekilimiz Vahit Kiler, bu kenti yönetiyor. Bu süreç içinde bana ve belediyeye sataştı. Gerçekten ağza alınmayacak cümleler kullandı" dedi.
 
Hüseyin Olan, 14 ay önce 86 milyon lira borçla devraldıkları belediyenin borcunu, 72 milyon 700 bin liraya indirdiklerini söyledi.
 
Bazı harcama kalemlerini kısıtlayarak, 14 ayda yüzde 51 oranında tasarruf sağladıklarını kaydeden Belediye Eşbaşkan Hüseyin Olan ,şöyle konuştu: "Belediyenin 2009 yılında borç miktarı 18,5 milyondu. 2012 yılının sonuna kadar bu borç, 86 milyona ulaşmıştır. Biz göreve geldikten sonra, bir yılda bu borcu 72 milyon 700 bin liraya düşürdük. Bazı harcama kalemlerini kısıtlayarak 14 ayda yüzde 51 oranında tasarruf ettik. Altyapı, asfalt ve parke döşeme işlerimiz aralıksız devam ediyor. Hiçbir belediye altyapı çalışmasına girmek istemez. Biz bu yükün altına girdik. Ancak 13 yıldır bu kenti yöneten AKP Miletvekilimiz Vahit Kiler, seçimini kaybettikten sonra, bu süreçte bana ve belediyeye sataştı. Gerçekten ağza alınmayacak cümleler kullandı. Yaklaşık 3 ay önce basına yaptığım açıklamada 'kendimi onun seviyesine indirmeyeceğimi ve sıkıntısının var olduğunu söylemiştim.' Sayın vekilimiz halen belediye seçimini kaybetmeyi hazedememiş. Hazımsızlık çekiyor. O zamanda kendisine önerdim. 'Eğer gerçekten vekilimizin sıkıntısı varsa, gelsin ben sağlıkçıyım ve kendisini tedavi edeyim' dedim. Ancak vekilimiz henüz o noktada yanıma gelmedi. Gelseydi, son bir kaç gün önce yerel bir televizyon kanalında yaptığı konuşmada o sıkıntıları çekmezdi. Benim ona önerim, eğer bana da gelmiyorsa bir sağlıkçıya görünmesidir."
 
“40 YILDIR BİTLİS’İ AYNI ZİHNİYET YÖNETİYOR”
 
AKP iktidarlarıyla birlikte yaklaşık 40 yıldır aynı zihniyet bu kenti yönettiğini ifade eden Belediye Eşbaşkanı Hüseyin Olan, Bitlis'in ekonomik kalkınmada son sıralarda yer aldığını dile getirdi.
Belediye Eşbaşkanımız Hüseyin Olan, "Gerçekten onun söz ettiği gibi Bitlis çok gelişmiş bir ilmiydi. Bitlis'i Paris gibi mi görüyordu. Bitlis ekonomik kalkınmada son sıralarda yer alıyor. Tarihi kültürel ve sosyal alanda tahrip edilen Bitlis'i, belediye olarak 14 ayda farklı bir konuma getirmemiz mümkün değil. Ayrıca sayın vekilimiz iddiasında seyir terasını eğlence merkezi haline getirdiğimizi, bizim yaptığımız yerlerde oturmaktan utanmıyor mu? gibi açıklamalarda bulundu. Biz seyir terasını halkımıza açtık. Orası bizim misafirhanemizdir. Oranın bizden önce kimlere kapatıldığını herkes iyi biliyor. Geldiğimizde tekel arsalarını geri isteyenlere proje götürmemiz mümkün mü?"
 
“BU MEMLEKETİN GELİRLERİNİ PEŞKEŞ ÇEKENLER UTANSIN”
 
Seçimi kazandıklarından bu yana Kiler'in belediyeyi bir kez olsun ziyaret etmediğini edenlere de baskı yapıldığını iddia eden Olan, utanacak hiçbir şeylerinin olmadığını ifade etti.
 
Bu memleketin gelirlerini peşkeş çekenlerin utanması gerektiğini bildiren Belediye Eşbaşkanı Hüseyin Olan , şöyle devam etti:
"Bizim projelerimiz ortadadır. Utanacak bir şeyimiz yoktur. Bu memleketin gelirlerini peşkeş çekenler utansın. Halktan korkumuz yok ve halkın içindeyiz. Şu anda bir karalama politikası güdülüyor. Diğer milletvekilimiz ise 'İller Bankası'ndan belediyelere kesinti uygulanmadığını' söylüyor. Ancak 8 aydır belediyemizden kesinti yapılıyor. En son mayıs ayında İller Bankası'ndan belediyemize tahakkuk ettirilen 1 milyon 455 bin liradan kesinti yapılarak, 1 milyon 85 bin lira aktarılmıştır. Bu sadece işçi giderlerini karşılıyor. Bu gelirlerle belediyeyi yönetmeye çalışıyoruz. İktidar belediyelerini koruyup, farklı adlar altında gelir aktarmaları yapıyorlar. Bizde su tahsilatı ve emlak vergilerini zorlayarak tahsis ediyoruz."
 
“HAKKIMIZI HELAL ETMİYORUZ”
 
Birkaç hafta önce milletvekili Kiler'in haklarını helal etmeleri için halka mesaj ettiğini anımsatan Olan, kendisinin de sosyal medya üzerinden mesaja karşılık verdiğini bildirdi.
 
Belediye Eşbaşkanı Hüseyin Olan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bundan birkaç hafta önce milletvekilimiz Vahit Kiler, herkese mesaj yoluyla ulaşarak haklarını helal etmelerini istemişti. Bende sosyal medya üzerinden 'hakkımı değil, hakkımızı helal etmiyoruz' demiştim. Burada 48 bin kişinin hakkı var. Vekilimize hakkımızı helal etmiyoruz. Sayın Vahit Kiler'in, vekil olmadan önceki mal varlığı ile bugünkü mal varlığını dürüstçe açıklamasını istiyoruz. Gölge etmesin başka ihsan istemiyoruz. Bundan sonraki söylemlerine de dikkat etmesini istiyoruz. Ben onun seviyesine inmeyeceğim. Benim muhatabım AKP il başkanıdır. Onun muhatabı ise HDP Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu'dur. Bizde Tatvan'da seçimi kaybettik. Ama bizim milletvekilimiz Fettah Aksoy'a hesap sormamıştır. Sayın Kiler'i, milletvekilliği süresince Bitlis'e yapmadığı hizmetleri belki milletvekilliği bittikten sonra bir Bitlisli vatandaş olarak yapmaya davet ediyoruz."

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.