Losev

Hüseyin Mutlu'dan Bir İlk Gençlerle Bir Araya Geldi

Videoyu Aç Hüseyin Mutlu'dan Bir İlk Gençlerle Bir Araya Geldi
A
a

            Hüseyin Mutlu, Güroymak Gençleri İle Bir Araya Gel…

Ak Parti Güroymak (Norşin) Belediye Başkan adayı Hüseyin Mutlu, Güroymak gençleri ile bir araya gelerek bir ilk'i gerçekleştirdi.

Güroymakta 25 yıl boyunca belediye başkanlığı görevini yürüten Hüseyin Mutlu, Güroymak Hükümet Konağı Kültür Merkezinde gençlerle bir araya gelerek önemli mesajlar verdi.

Ak Parti Güroymak Gençlik başkanı Cihan Gencer'in konuşması ile başlayan toplantı Gencer;

Gençlik adına söz sahibi olarak sizlerin burada bulunmanızın amacı Hüseyin Mutlu'yu daha yakından tanımak tanıtırmaktır. Burada bulunan gençlerin kendisini daha yakından tanıyıp, sorularını başkanımıza yüz yüze iletip çözüm aramaktır. Kürt coğrafyasında yaşadığımız bu bölgede ırk ayrımı yapmadan biz gençlik adına neler yaparız neleri yapmak istediğimizi en iyi şekilde ifade etmek olup bu nedenle burada toplanmış bulunmaktayız.

YENİ BİR GÜROYMAK YENİ BİR DÜZEN
30 Mart tarihinde gerçekleşecek yerel seçimleri hedef alarak Güroymak sorunlarını beraber çözeceğini ifade eden Mutlu; yeni bir çalışma yeni bir düzen ile siz gençlerle bunu başaracağız. Siz gençlerle bir araya gelmek, bu kalabalığı görmek bana güç veriyor. Projelerimiz ile ilgili bilgileri broşürlerimizi dağıtımızda belirteceğiz. Yeni bir imaj ile bir Güroymak kurulucak.

ESKİ YÖNETİMDEN KİMSE OLMAYACAK
Eski diyoruz çünkü hepsi geride kaldı artık yenilik zamanı yönetimde eskiye dönük kimse olmayacak. Çünkü bunun hakkında çoğu kez şikayetler aldım belki bana ulaşamayanların çoğunun bu nedenden dolayı olduğunu düşünüyorum. Yeni bir yönetim ile hayat bulacak çalışmalarımız.

NE KADAR KÜRTLÜĞÜMÜZLE ÖVÜNÜYORUZ NE KADARINI BİLİYORUZ
Bende sizlerin yaşındayken gençliğimde saçlarım uzundu umuzlarımda, saçımla övünmeyip memleketimde nasıl iyi birşey yapacağımı düşünürdüm. Bazı şeyler eksik kalmış olabilir ama bunu eksik değil tam olarak yapacağız. Her bölgede değişik şive ve lehçeler kullanılmaktadır. Kürdistan'da kullanılan dil ile bizim kullanmış olduğumuz kürtçe ile bir değildir. Yani orada kullanacağınız farklı bir cümle size ayrı bir özelikmi katmaktadır tabiiki de hayır.

Herşeyden önce insanız kendi benliğimizle birşeyler isterken ne istediğimizi önce ifade etmemiz gerektiğidir. Burada bulunanlarınız hepsi öğrenci sizlere eski kürtçe yer isimlerini söylesem veya sizin söylemenizi istesem kimse bunları nereden türediğini bilemez biz bunların tartışmasını yaparız isteyenlede her zaman tartışabilirim. Bunlar ne bizi yıkar nede o kadar yükseltir bunu unutmayın elhamdülillah hepimizde müslümanız doğru yol islamın yoludur.

GÜROYMAK KÖTÜ ALIŞKANLIKLARIN YUVASI OLMUŞ
Siz gençler hepiniz burada bulunuyorsunuz emin olun Güroymak'ta (Norşin) o kadar pislik yuvası haline gelmişki artık kötü alışkanlıkların ticaret yeri haline gelmiştir. Biz bunları bu memleketimizde kabul görmüyoruz amacımız bu gençlerimizi bu alışkanlıklarından bertaraf etmektir. Birlikten kuvvet doğar bunların hepsi burada oluyor gençlerimizi topluma tekrar kazandırmak için birbirimize destek olmalıyız topluma kazandırmalıyız. Memleketimizi parmakla gösterelim o parmaklar gözlerimize değilde yüreğimizde hissedelim.

İLİM İRFANIN CAN BULDUĞU MEMLEKET
Burası ilim irfan yuvası çünkü alimlerin memleketi  insanların gönüllerine taht kuran bir gönülleri fetheden insanlar yetiştirmiş bir memleket. Şeyh Abdurrahmân Tâgî, Bediüzzaman Said Nursî ve daha nice alimlerin yetiştiği memleket burası. Batıdan gelipte sadece memleketimizi görmek isteyen nice kişileri gördüm çünkü nice kişilere yuva olmuş bir yerdir.

Aile'de bir huzurun olması anne ve babanın elinde eminim kimse çocuğunu kötü olmasını istemez bu nedenle anne babanıza karşı her zaman sevgi saygıda kusur etmeyin.

Mutlu konuşmasının ardından salonda bulunan gençlerin soru cevap karşılığı ile yanıtlayarak toplantımız sonraki zamanlarda tekrar olacak tekrar sizlerle bir araya geleceğiz dedi.

 
Kaynak : Bitlis Haber13 / Özel

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.