Losev

Hükümetten Ahmet Türk'ün çağrısına yanıt

Videoyu Aç Hükümetten Ahmet Türk'ün çağrısına yanıt
A
a

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Ahmet Türk'ün "Bizim de hatalarımız oldu... Adım atılırsa karşılık veririz" sözlerine yanıt verdi.

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Ahmet Türk’ün cezaevinden çıktıktan sonra yaptığı açıklama ve çağrıya yanıt verdi.  Sağlık sorunları nedeniyle tutuklu bulunduğu Elazığ Cezaevi’nden tahliye edilen Ahmet “Bizim de hatalarımız oldu ama tüm sorumluluğu bize yıkmak yanlış olur. Adım atılırsa karşılık veririz” demişti.

Bugünkü Bakanlar Kurulu toplantısından sonra açıklamalarda bulunan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Ahmet türk’ün bu sözleriyle ilgili değerlendirmesi sorulduğunda şunları söyledi:

“Yıllardır HDP’lilere halkın oylarıyla seçilen bir partinin varlığının önemli olduğunu söyledik. Ama dönüp halka ihanet eden, silah kullanan bu terör örgütüne karşı ‘Durun, biz sizinle beraber değiliz’ deyin, terörle aranıza mesafe koyun dedik. Ne yazık ki HDP’deki bazı siyasetçiler bunu yapamadı. Kendilerine oy veren halkın iradesine ihanet etti. Biz Sayın Türk’ün bu sözlerinin çok daha yüksek sesle söylemesinin faydalı olacağı kanaatindeyiz. Maalesef geç oldu. Acımasızca terör faaliyetlerini sürdüren örgütün diz çökmesinden başka hiçbir imkan elimizde kalmadı. Önce bertaraf edilmesi bütün 80 milyonun vazifesidir. Ondan sonrası vatandaşımızın hak hukukuyla ilgili bir husustur. Türkiye’nin demokratikleşmesi için hepimizin katkı sunması görevimizdir.”

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.