DEM Bitlis Belediye
Losev

Hükümetin Atacağı Adımlar Çatışma Olasılığını Ortadan Kaldıracak

Videoyu Aç Hükümetin Atacağı Adımlar Çatışma Olasılığını Ortadan Kaldıracak
A
a

PKK Lideri Öcalan ile görüşen BDP-HDP heyeti yaptığı yazılı açıklamada Öcalan'ın "Hükümetin atacağı adımlar çatışma olasılığını ortadan kaldıracağı gibi çözümü de yeni formatta derinleştirerek geliştirebilir" dediği belirtildi.

PKK Lideri Abdullah Öcalan ile İmralı Adası'nda görüşen BDP Grup başkan vekilleri Pervin Buldan ve İdris Baluken ile HDP Müzakere ve Çözüm Sürecinden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Sırrı Süreyya Önder İmralı Adası'ndan döndü.

Görüşmenin detaylarına ilişkin yazılı açıklama yapan Heyet Öcalan'ın toplantıda; öncelikle 30 Mart yerel yönetimler seçiminde seçim süreci boyunca katkı sağlayan, destek sunan, çalışmalarda aktif rol alan tüm halkımıza teşekkür ettiğini ifade etti.

Öcalan'ın, seçim öncesi ve seçim döneminde ortaya konan tüm baskılara, engellemelere ve başvurulan seçim hilelerine rağmen halkımızın kararlı iradesiyle ortaya çıkan sonucun önemli olduğunu, bu sonucun demokratik siyaset zemini ve sağladığı imkanlar bakımından örgütlü siyasal kurumlar tarafından doğru değerlendirilmesi gerektiğini ifade ettiğini aktaran heyet, Öcalan 1 Mayıs’la ilgili bütün Türkiye emekçilerinin 1 Mayıs emek ve direniş bayramını selamladığı aktardı.

Öcalan'ın emek mücadelesi başta olmak üzere bütün demokratik hak mücadelelerinde HDP’nin toplumsal muhalefet alanlarının tamamında örgütsel öncü ve birleştirici işlevinin tarihsel olduğunu belirttiğinin ifade edildiği açıklamada Öcalan'ın 1 Mayıs emek bayramına yönelik Türkiye emekçilerine daha kapsamlı bir mektup yazdığını ve bu mektubu 1 Mayıs’tan önce Türkiye emekçilerine ulaştırılmak üzere ileteceğini belirtildi.

Açıklamada Öcalan'ın süreçle ilgili şunları ifade ettiği belirtildi: “Dönem karakter değiştiriyor. Her an derinlikli çözüm imkanları da, çatışma olasılıkları da devrededir. Özellikle Hükümetin atacağı adımlar çatışma olasılığını ortadan kaldıracağı gibi çözümü de yeni formatta derinleştirerek geliştirebilir. Çok zorlanmama rağmen süreci bugüne taşımaktan pişman değilim. Hatta çok önemli buluyorum. Süreç Türkiye’nin derinlikli, dışa açılımcı, demokratik hamlesine en önemli katkıyı sunacak bir yetkinliktedir. Tüm tarafları bu temelde üzerlerine düşeni yapmaya davet ediyorum. Eğer siyasi iktidar silahlı güçlerin topluma dönüş yapmasını istiyorsa gereken yasal çalışmaları hızla hayata geçirmek zorundadır. Dönüş yasası dahil olmak üzere tüm yasal düzenlemelerin bir an önce yapılması tarihi önemdedir.”


Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.