DEM Bitlis Belediye
Losev

Hükümet işçiye yüzde 3 zam önerdi

A
a

Hükümet ile Türk- İş arasında devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde hükümet, 1.800 TL'nin altındaki maaşlara 150 TL iyileştirme ve birinci altı ay için yüzde 4, ikinci altı ay için ise yüzde 3 zam önerdi.

Hükümet ile Türk-İş arasında devam eden kamu kesimi toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde hükümetin teklifi sunuldu. Kamuda çalışan 185 bin işçinin ücret ve sosyal haklarına yapılacak zam miktarının belirlenmesi için Türk-İş ile hükümet arasında yürütülen görüşmelerin 3'üncüsü gerçekleştirildi. Daha önceki 2 toplantıda sendikaların taleplerini görüşen taraflar, hükümetin teklifini görüştü. Hükümetin, 1.800 TL'nin altındaki maaşlara 150 lira iyileştirme, birinci altı ay için yüzde 4, ikinci altı ay için yüzde 3 zam yapılması ve sosyal yardımlara ise enflasyon oranında zam teklif ettiği öğrenildi. Türk-İş'in teklifi kabul etmemesi üzerine anlaşamayan taraflar, haftaya 4'üncü kez biraraya gelecek.
 
Görüşmelerin olumlu sonuçlanması halinde, yenilenecek toplu iş sözleşmelerinin tamamına yakını 1 Ocak ve 1 Mart 2013'ten geçerli olacak.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.