Losev

Hizan Nüfusuna Kayıtlı YGP'li Kurtarılamadı

Videoyu Aç Hizan Nüfusuna Kayıtlı YGP'li Kurtarılamadı
A
a

Kobanê’de yaşanan çatışmalarda yaralandıktan sonra Suruç Devlet Hastanesi’ne getirilen YPG’li Kazım Dağ (Hebun Serhad) ile Behzat Yıldırım, yaşamını yitirdi.

Kobanê’de YPG/YPJ güçleri ile vahşet örgüt DAİŞ arasında yaşanan çatışmalarda yaralanarak Mürşitpınar Sınır Kapısı’ndan Suruç Devlet Hastanesi’ne getirilen YPG’liler Behzat Yıldırım (22) ile Hebun Serhad (18) kod adli Kazım Dağ tedavi gördükleri hastanede yaşamını yitirdi.

Yıldırım’ın cenazesi otopsi işlemleri için Urfa Adli Tıp Kurumu’na götürülürken, Dağ’ın cenazesi de Suruç Devlet Hastanesi morguna gönderildi. Otopsi işlemlerinin ardından Dağ’ın cenazesi memleketi Van’ın Erciş ilçesine, Yıldırım’ın cenazesi de Hizan ilçesine gönderilecek.

Oğlu Kazım Dağ’ın, Kürdistan için yaşamını yitirdiğini söyleyen baba Musa Dağ, “Oğlum vatan aşkı için Kürdistan ve Kürtler için yaşamını yitirdi. Onların yolu yolumuzdur, bu yoldan asla vazgeçmeyeceğiz” dedi. Dağ, Kazım Dağ’ın Ankara’da inşaatta çalıştığını ve 2014 yerel seçimlerinden sonra Nisan ayında Kobanê’ye gittiğini söyledi.

Kaynak : FiratNews

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.