Slayt Gösterisi
Losev

Hizan'nın Köylerinde Fındık Hasadı Başladı

Videoyu Aç Hizan'nın Köylerinde Fındık Hasadı Başladı
A
a

Hizan'a bağlı köylerde fındık hasadına başlandı.

Hizan İlçesi'ne bağlı köylerde fındık hasadına başlandı. Hizan İlçesi'nde yıllık ortalama 10 bin ton fındık üretimi yapıldığını belirten, Ziraat Mühendisi Ertan Üstündağ, bölgenin fındık ihtiyacının Hizan ve bölgesinden karşılandığını söyledi.

Hizan'ın Siirt sınırına yakın köylerinde yoğun olarak yetişen fındık, Ağustos ayı başında hasada başlanıp ay sonuna kadar sürdürülüyor. Ekinli Köyü'ne İstanbul'dan gelerek fındık hasadı yapanlar bulunduğunu anlatan Ziraat Mühendisi Üstündağ, 1 ay boyunca hasat edilen fındıkların 3 gün boyunca güneşte kurutulduğunu, daha sonra da iç piyasada tüketildiğini belirterek, şöyle dedi:

"Hizan ve bölgesinde 8 köyde fındık üreticiliği yapılıyor. Dekar başına yaklaşık 100 kilogram fındık elde ediliyor. Burada üretilen fındıklar genelde iç piyasada tüketiliyor. Hizanda kaliteli ve yağlı bir fındık elde ediliyor. Bu bölgedeki köylüler geçimlerini fındıkla sağlıyor."

Ekinli Köyü Muhtarı İkram Aslan ise, 40 haneli köylerinde yaşayan ailelerin tamamanın fındıkçılık yaptığını söyledi. Kuraklık nedeniyle bu yıl istedikleri verimi alamadıklarını belirten Aslan, "Bu sıkıntı yüzünden devletten destek bekliyoruz. Toplanan fındıkları, Karadeniz'in bazı kentleri de dahil olmak üzere bir çok yere satıyoruz" dedi.


Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.