DEM Bitlis Belediye
Losev

Hizan Kültür Etkinlikleri ve Nurs Mevlidi Etkinliğine Davet

Videoyu Aç Hizan Kültür Etkinlikleri ve Nurs Mevlidi Etkinliğine Davet
A
a

Hizan İlçesi'nde düzenlenecek olan Şehri Bediüzzaman Hizan Kültür Etkinlikleri ve Nurs Mevlidi hazırlıkları sürerken, Nurs Platformu herkesi etkinliğe davet etti.

Tatvan ilçesindeki bir otelde düzenlenen toplantıda konuşan Arslan Bey Eğitim ve Kültür Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi ve Bediüzzaman Said Nursi'nin akrabası Sabri Okur, Bediüzzaman Said Nursi'nin, doğduğu topraklarda bir dizi etkinlikle yadedileceğini belirtti.

Okur, Nurs Platformu öncülüğünde Bitlis ve Hizan başta olmak üzere, Bitlis'in ilçelerinde topluma hizmet eden sivil toplum kuruluşlarının düzenlediği "1. Şehr-i Bediüzzaman Hizan Kültür Etkinlikleri ve Nurs Mevlidi"nin 6 Eylül'de Hizan'da başlayacağını bildirerek, şöyle konuştu:

"Bediüzzaman'ın doğduğu Nurs köyünde düzenlenecek 'Şehr-i Bediüzzaman Hizan Kültür Etkinlikleri ve Nurs Mevlidi'nde binlerce kişiyi bir araya getirmeyi amaçladık. Aylar öncesinde başlayan ve çok sayıda yerli, yabancı ziyaretçinin beklendiği programın çalışmaları titiz şekilde devam ediyor. 6 Eylül'de saat 14.00'de Hizan Cumhuriyet İlkokulu bahçesinde Kur'an-ı Kerim tilavetinin okunmasıyla başlayacak olan program, gece yarısına kadar devam edecek. Tasavvuf musikisi konseri ve açılış konuşmalarının ardından, yaşadığı yıllarda Bediüzzaman'a hizmet eden talebelerine 'Kardeşlik ve Barış Şükran Ödülleri' verilecek. Dr. Senai Demirci ise 'Hizan: Ümit Yurdu' konferansıyla Hizan, Nurs ve Bediüzzaman'a dair ilginç bilgileri ve duyguları paylaşacak. Etkinlikler kapsamında ilçenin tanıtımına önemli katkı sağlayacak 'Karelerle Şehr-i Bediüzzaman Fotoğraf Sergisi' ile Bediüzzaman'ın hayatından kesitleri sunan 'Bediüzzaman Sergisi'nin açılışı yapılacak."

Programa Bediüzzaman'ın yaşayan talebeleri Abdullah Yeğin, Ahmet Aytimur, Mehmet Said Özdemir, Hüsnü Bayramoğlu, Mehmet Fırıncı ve Abdülkadir Badıllı'nın katılacağını ifade eden Okur, "Talebelerinin Dilinden" Bediüzzaman'dan hatıraların anlatılacağını kaydetti.

Okur, Harran Üniversitesi Türk Din Musikisi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Hüseyin Akpınar yönetimindeki Ruhavi Musiki Topluluğu'nun da tasavvuf musikisinin güzel örneklerini sunacağını bildirerek, 7 Eylül'de Bediüzzaman'ın doğduğu Nurs köyünde mevlit programı düzenleneceğini dile getirdi.

Mevlide Bediüzzaman'ın hayattaki talebeleri ile binlerce Bediüzzaman ve Nurs sevdalısının katılmasını beklediklerine değinen Okur, konuşmasına çöyle devam etti:

"Hizan, dünyaya armağan ettiği ışık şahsiyetlerle de dikkati çekiyor. Hizan'ın Nurs köyünde doğan Bediüzzaman Said Nursi'nin, Kur'an'ın asrımızın idrakine uygun tefsirleri olan Risale-i Nur eserleri çağımıza ve insanlığa en büyük armağanıdır. Bugün milyonlarca insanın imanlarının kurtulmasına ve ebedi saadetlerinin teminine hizmet eden Risale-i Nur'lar, elliden fazla dünya diline çevrildi. Bediüzzaman Said Nursi'nin çağları ve coğrafyaları aşan Risale-i Nur'lar ile imanını kurtaran onbinlerce yerli ve yabancı, yılın her mevsiminde üstadın doğduğu Nurs'u ziyaret ediyor. Nurs Platformu olarak güzel bir hafta sonu yaşamak isteyen herkesi Şehr-i Bediüzzaman Hizan Kültür Etkinlikleri ve Nurs Mevlidi'ne davet ediyoruz. Ayrıca katkılardan dolayı Vali Orhan Öztürk ve Hizan Kaymakamı Sedat İnci'ye teşekkür ediyoruz."


Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.