Losev

Hizan Kaymakamlığı tarafından Nevruz kutlaması

Videoyu Aç Hizan Kaymakamlığı tarafından Nevruz kutlaması
A
a

Hizan Kaymakamlığı, Nevruz Bayramı dolayısıyla etkinlik düzenledi.

Başkent Üniversitesi ve Mehmet Akif Ersoy İlk Okullarının düzenlediği kutlama, Hizan Kültür Merkezi Konferans salonunda yapıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan program, öğrencilerin Nevruz konulu şiirlerini okumasıyla devam etti.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Mehmet Akif Ersoy İlk Okulu Türkçe öğretmeni Azad Korkmaz, Nevruz'un Orta Asya'dan Balkanlardaki uluslara kadar çok geniş bir bölgede yerel renk ve inançlarla kutlandığını ifade etti.

Korkmaz, "Nevruz, özü itibari ile baharın gelişinin coşkuyla kutlandığı bir gündür. Doğa ve çevrenin uyanışının kutlandığı nevruz bayramının Anadolu'da ve çok geniş bölgelerde son derece köklü bir geçmişi vardır. Nevruz Bayramı bir çok topluluk tarafından yılbaşı olarak kutlanır. Nevruzun simgesi kardelendir. Kardelen kış boyunca baharın gelmesini bekler ve vakti geldiğinde ise bütün güzelliği ile açar. Bu yüzden de 21 Mart bütün varlıklar için uyanış, diriliş ve yaradılış günü olarak kabul edilir." diye konuştu.

Konuşmanın ardından program, öğrencilerin şarkılar söylemesi ve Hizan Halk Eğitim Merkezi tarafından hazırlanan folklor gösterisiyle son buldu.

Programın sonunda davetliler, öğrenci, öğretmen ve kurum amirleri birlikte halay çekti.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.