DEM Bitlis Belediye
Losev

Hizan Kaymakamının Kurs Ziyaretleri

Videoyu Aç Hizan Kaymakamının Kurs Ziyaretleri
A
a

Hizan Kaymakamı Sedat İnci, eşi Merve İnci ile İlçe Halk Eğitim Merkezi bünyesinde devam eden halı dokuma kursunu ziyaret etti.

Kursiyerlerle sohbet eden İnci, kursiyerlerin yaptığı halıların kesim törenine katıldı. 
 
Geleneksel Anadolu kültürünün önemli ögelerinden birisi olan halı dokumacılığının yaygınlaşması ve gelecek nesillere aktarılmasının önemine değinen İnci, "Amacımız, bölgemizde büyük önem ve değere sahip olan kadınlarımızın el emeği göz nuru, Hizan halılarını tanıtmak" dedi 
 
Kadınların halıları dokuma kursuyla hem kendilerine sosyal bir ortam sağladığını hem de el emeği göz nuru halılarını pazarlama imkanı bulduğunu belirten İnci, şunları kaydetti:
 
"Meslek öğrenen kadınlarımız böylece ekonomik özgürlüklerine kavuşacak ve aynı zamanda da aile bütçelerine katkıda bulunacaklar. Halk Eğitim Merkezi'nde çalışan idareci ve usta öğreticilerin, kursun açılmasında ciddi anlamda emekleri ve destekleri var. Onların gayreti ve heyecanı sayesinde her yaştan yüzlerce insanımızın devam ettiği onlarca kursla beraber, halı ve kilim dokuma kurslarımız da devam ediyor. Bu kurslarla, kadın ve genç kızlarımızın kendilerini ifade edebilecekleri, sosyalleşebilecekleri, verimli zaman geçirebilecekleri ve aynı zamanda cüzi dahi olsa gelir elde edebilecekleri kalıcı bir altyapı ve sistem oluşturmaya çalışıyoruz."
 
Hizan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ercan Özdemir ise kursa katıldıklarından ve desteklerinden dolayı Kaymakam İnci ve eşine teşekkür etti.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.