Losev

Hizan Kaymakamı Husumetli İki Köyü Barıştırdı

Videoyu Aç Hizan Kaymakamı Husumetli İki Köyü Barıştırdı
A
a

Hizan Kaymakamı Sedat İnci'nin girişimiyle, aralarında husumet bulunan Oymapınar ve Ballı köylüleri için barış töreni düzenledi.

Yaklaşık bir ay önce su nedeniyle Oymapınar ve Ballı köyünde yaşayan vatandaşlar arasında çıkan kavganın ardından iki köy arasındaki husumeti sonlandırmak isteyen Kaymakam Sedat İnci, ilçenin kanaat önderleriyle Gayda Merkez Camisinde barış töreni düzenledi.

İlçe Müftüsü Tahir Erçin'in Kur'an-ı Kerim tilavetini okumasının ardından dualar edildi. Ardından konuşan Kaymakam İnci, yaklaşık 10 aydır görev yaptığı ilçede ilk defa bu kadar heyecanlı ve mutlu olduğunu söyledi.

Hayırlı bir işe vesile olmanın mutluluğunu yaşadığını ifade eden İnci, şöyle konuştu:

"Yaşadığımız çağda hiçbir gerekçe, insanlar arasında huzursuzluğun ve insanlar arasındaki savaşın gerekçesi olamaz. 2 köy arasındaki mesafeye baktığımızda arada sadece bir dağ var. Bizim babalarımız, dedelerimiz ve ceddimiz bizden önce hep oralarda beraber yaşadılar. Birbirlerinin sıkıntılarına, problemlerine hep ortak oldular. Bu iki köyümüzü hiçbir zaman birbirinden ayırt etmiyoruz. Köylülerimiz arasındaki bu problemin uzamasını istemiyoruz. Bugünden itibaren geçmişimizi unutalım ve yeni bir sayfa açalım. Bugünden sonra, burada en son sözler konuşulacak, elller üst üste bırakılacak ve köylülerimiz birbirleriyle helalleşecekler."

"Evliyaların torunlarına yakışan barıştır"

Hizan'ın geçmişte evliyaların yetiştiği bir ilim yuvası olduğunu anımsatan İnci, evliyaların torunlarına yakışanın barışmak olduğunu kaydetti.

İnci, "Dinimizde, inancımızda olmayan bu kırgınlığı gidererek bugünden itibaren iki köyümüzün bir aile arasındaki ilişki ve münasebet nasılsa bundan sonra vatandaşlarımız arasındaki münasebetin de bu çercevede devam etmesini istiyoruz. İki köy arasında ufak bir tatsızlık oldu. Bu problemlerin unutulmasına vesile olmasını diliyorum. Buraya geldiğinizden dolayı heppinize teşşekkür ediyorum" dedi.

Kanaat önderlerinden Celadet Gaydalı ise barış için bir araya gelmenin sevindirici olduğunu belirterek, yapılan barışın kalıcı olması temennisinde bulundu.

Konuşmaların ardından Kaymakam İnci, iki köyün muhtarına Kur'an-ı Kerim hediye etti.

Köylüler de birbiriyle tokalaşıp helalleşerek barıştı.

Hizan Kaymakamı İki Köyü Barıştırdı, hizan kaymakamı kavgalı olan iki köyü barıştırdı
 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.