Losev

Hizan'da TSM İlk Yardım Eğitim Semineri

Videoyu Aç Hizan'da TSM İlk Yardım Eğitim Semineri
A
a

Hizan Toplum Sağlığı Merkezi (TSM) görevlileri tarafından İlçe Müftülüğü bünyesinde çalışan Kur'an kursu öğreticilerine ve kurslara katılan öğrencilere uygulamalı ilk yardım semineri verildi.

Hizan Öğretmenevi Konferans Salonu'nda gerçekleşen seminerde,  Hizan TSM Hekimi  Engin Çelik ve yardımcı hemşireleri tarafından katılımcılara uygulamalı ilk yardım eğitimi verildi.

İlk yardım, kaza veya yaşamı tehlikeye düşürecek bir durumda tıbbi yardım bağlanıncaya dek hayatın kurtarılması veya yaşamın devam etmesi için yapılan ilaçsız uygulamalar olduğunu belirten Çelik, şunları söyledi: 

"Kazalara bağlı ölümlerin yüzde 10'u ilk 5 dakika içinde, yüzde 54-66'ı ise ilk 30 dakika içinde oluştuğu düşünülürse ilk yardımın önemi çok daha iyi anlaşılacaktır. İlk yardımın ilk basamağı kişinin durumunu değerlendirmektir. Eğer bilinç kapalı ise hava yolunu açmak önceliklidir. Ağzının içindeki yabancı cisimleri (takma diş, toprak, kusmuk vb) temizlemek ve hastaya solunumu destekleyen 'baş geri çene yukarı pozisyonunu' vermek dahi bazen tek başına yeterli olabilmektedir." diye konuştu.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.