DEM Bitlis Belediye
Losev

Hizan'da mahalle kurslarına yoğun ilgi

Videoyu Aç Hizan'da mahalle kurslarına yoğun ilgi
A
a

Hizan Halk Eğitim Merkezi, kadınların mahalle kurslarında ürettiği ürünlerle yıl sonu sergi açmayı planlıyor.

Hizan Halk Eğitim Merkezi, şehir merkezine gelemeyen ev kadınları ve genç kızlar için mahallelerde kurslar açtı. Kadınların yoğun ilgi gösterdiği kurslarda yapılan el işi ürünlerinin yıl sonunda sergileyeceği bildirildi.

Kursların kendileri için çok büyük fırsat olduğunu dile getiren Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ercan Özdemir, kadınların boş vakitlerini kurslarda değerlendirme fırsatı bulduğunu aktardı.

Özdemir, "Mahalleli hanımlar burada çok güzel eserler ortaya çıkarıyorlar. Merkezde açamadığımız kursları genç kızlarımız ve ev hanımları için kendi mahallelerinde açıyoruz. Mahallede açtığımız kursları el emeği göz nuru ile yapıyorlar. Bu hanımlara fırsat verildiğinde çok güzel eserler ortaya çıkarabiliyorlar. Yıl sonunda bütün ürünler tamamlandığında hanımlar Hizan Kültür Merkezinde kendi yaptıkları ürünleri sergileme fırsatı bulacaklar ve bu kursun sonunda kendileri de belge alarak meslek sahibi olabilecekler" diye konuştu.

Eğitmen Gönül Günbatan da kadınların ev işlerini bitirdikten sonra kursa geldiğini hatırlatarak, "Aslında hepside birbirinden yetenekli kişilerdir. Burada genç kızlarımıza biraz yardım edildiğinde çok güzel işler yapabiliyorlar" dedi.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.